Výrobca | Zwilling |
Farba | nehrdzavejúca oceľ |
Priemer | 24 cm |
Pokrievka Zwilling Pro S je dokonalým doplnkom vašej súpravy pomocníkov na varenie metódou sous-vide. Pokrievka bola dizajnovaná na použitie s varičom Enfinigy Zwilling a vyrobená z ušľachtilej nehrdzavejúcej ocele 18/10 s priemerom 24 cm. S jej pomocou môžete variť metódou sous-vide aj s pokrievkou, teda bez tepelných strát, ktorým musia čeliť konkurenčné značky. Pokrievka je multifunkčná. Vďaka silikónovej vložke ju môžete v domácnosti používať aj na bežné varenie. Navyše má saténový povrch, ktorý je odolný voči poškriabaniu.S použitím pokrievky ušetríte počas varenia metódou sous-vide až 50 % energií, pretože pokrievka zabraňuje úniku pary a tepla a ohrievač sa nemusí tak často zahrievať. Skutočnosť, že sa sous-vide varič nemusí tak často zahrievať, potom, samozrejme, predlžuje aj jeho životnosť. Pokrievka Zwilling Pro S sa hodí sa pre všetky kastróly a hrnce s priemerom 24 cm. Pokrievku s praktickým saténovým povrchom, ktorý je odolný voči poškriabaniu, je možné tiež umývať v umývačke riadu. Pokrievka Zwilling Pro S na varenie metódou sous-vide:. Dizajnovaná na použitie s ponorným ohrievačom pre metódu sous-vide EnfinigyUšetrí až 50 % energií ako pri varení bez pokrievkyZamedzuje odparovaniu vody = nemusíte vodu dolievaťOdnímateľný diel zo silikónu umožňuje použitie pokrievky aj na bežné varenieDiameter otvoru je 5,9 cmVyrobená z ušľachtilej nehrdzavejúcej ocele 18/10Saténový povrch odolný voči poškriabaniuVhodná na umývanie v umývačke riadu Čo je varenie metódou sous-vide?. Ide o varenie vákuovaných potravín vo vodnom kúpeli udržiavanom pri stálej teplote, pri ktorom sa zachovávajú výživové hodnoty potravín. Na ohrev použijete ľahko ponorný sous-vide varič Enfinigy Zwilling. Na vakuovanie sa používajú kvalitné potraviny a opakovane použiteľné vrecká uzatvárateľné na zips, ktoré sú šetrnejšie k životnému prostrediu. Vďaka tomu, že suroviny neprichádzajú do priameho kontaktu s vodou a varia sa vo vlastnej šťave, ponechávajú si svoju pôvodnú farbu, majú výraznejšiu chuť a sú šťavnatejšie. Mäso je krehké, ale pritom pevné, zelenina al dente. Metóda sous-vide je jednoduchá a navyše zaisťuje dokonalé výsledky varenia. Sú pre ňu dôležité dva faktory: teplota suroviny v jej jadre a čas potrebný na jej uvarenie. Záleží na tom, akú potravinu chcete pripravovať. Ryby sa varia napríklad pri teplotách medzi 41 a 65 ° C, hovädzie mäso pri teplotách medzi 60 a 65 °C, bravčové mäso, hydina či divina potom medzi 50 a 75 ° C. Ovocie a zelenina vydržia 65 až 85 ° C. Strukoviny a obilniny sa zase varia pri teplotách blízkych varu.