Hrniec Staub je nadčasový pomocník pre dusenie, pečenie, polievky a pokrmy z „jedného hrnca“. Hrniec vytvára spojenie medzi sporákom a vaším stolom, takže môžete servírovať priamo z neho. Vaše jedlo si zachová teplotu a na vašom stole bude vyzerať krásne. Vďaka špeciálnej úprave, sa čokoľvek čo v ňom varíte, stane lahodným a delikátnym. Medzi jeho najväčšie výhody je možnosť varenia na indukciu a bez sklenenej pokrievky je vhodný aj do rúry.Objem 3,3 l je perfektný pre prípravu jedla z jedného hrnca. Sklenenú pokrievku, ktorá je súčasťou balenia, využijete pri dusení či už zeleniny či mäsa. Aj vďaka nej pohodlne uvidíte, čo sa počas varenia deje a nemusíte pokrievku zdvíhať a tým nechať uniknúť paru, ktorá v kastróla je a vďaka nej majú pokrmy plnšiu chuť. materiál. Liatina je veľmi odolná voči teplotným šokom, ale tiež je odolná voči poškriabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodí aj pre servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu sa hodí aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie ale predovšetkým pre pomalé varenie. Liatinový riadu Staub sa veľmi ľahko udržuje a je veľmi pohodlný pri používaní. Výroba. Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych i technických kontrol. Preto si môžete byť istý i jeho jedinečnou kvalitou a precíznosťou s ktorou do vašej domácnosti vstúpi riad Staub.Odlievanie liateho riadu nie je ľahká úloha. Výroba začína prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená iba k jednému odliatku. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky, pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne sklápaný zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťuje.Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom už je na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrúsením náliatkov, otryskávaním oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. Na dokončenie jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800 ° C počas 30 minút.Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti ale aj osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzske Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva ale tiež kvôli remeselným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinskými šéfkuchárom Paulom Bocuse, aby prepožičal svoju tvár riadu, ktoré by podľa neho nemal chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázku bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska a nápisu STAUB odkazujúci na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska.