Originálny rímsky hrniec Klassik nemeckého výrobcu RÖMERTOPF® je vysoko funkčný pomocník na** prípravu zdravých pokrmov** aj krásny kúsok na servírovanie z kuchyne rovno na stôl. Dvojdielny pekáč zo špeciálnej pálenej hliny vám umožní upiecť šťavnaté mäso, kurča s jarnou zeleninou, rybie a zeleninové pokrmy, zapečené cestoviny, rôzne nákypy či populárny ovocný crumble. To všetko v jedinej nádobe, vďaka čomu** šetríte čas** strávený varením a následným umývaním riadu.
Tajomstvo prípravy pokrmov v rímskom hrnci tkvie v uvoľňovaní horúcej pary počas pečenia. Trik spočíva v namočení veka pred samotným pečením na cca 15 minút do studenej vody. Vďaka tomu možno pripravovať pokrmy takmer alebo úplne bez tuku, pretože sa prirodzene pečú / dusia vo vlastnej šťave. Spodná časť pekáča je ošetrená neporéznou glazúrou, ktorá pri dlhom, pomalom pečení uchováva v nádobe potrebnú vlhkosť. V nádobe sa koncentrujú všetky chute a arómy a je zachované maximum vitamínov a minerálov. Vďaka glazovanej časti sa pekáč veľmi dobre udržiava, je odolný proti baktériám a nežiaducim pachom.
Šetrite kalórie aj čas strávený v kuchyni! Príprava pokrmov v rímskom hrnci aj jeho údržba sú naozaj jednoduché. Výborné tepelné vlastnosti zaručujú, že pri servírovaní na stole zostáva jedlo dlho teplé. Rímsky hrniec je neprehliadnuteľným doplnkom vašej kuchyne či jedálne, ktorý môžete pri správnom zaobchádzaní používať celý život, deň čo deň.
**
Návod na použitie rímskeho hrnca:
O použitých materiáloch: Špeciálny íl používaný na výrobu originálnych nemeckých rímskych hrncov RÖMERTOPF® pochádza výhradne z regiónu Ransbach-Baumbach v pohorí Westerwald, Porýnie-Falc. Je to čistý íl prvotriednej kvality, ktorý je sa namieša pomocou utajenej receptúry výhradne na účely výroby trvanlivých a vysoko funkčných produktov RÖMERTOPF®.
Porézna glazúra na vnútornej strane nádoby je tak isto čisto prírodná a 100% zdravotne nezávadná. Vďaka glazúre je nádoba odolná proti baktériám a pachom a veľmi dobre sa čistí. Na rozdiel od neglazovaných pekáčov udržuje glazúra vo vnútri nádoby potrebnú vlhkosť po celú dobu pečenia. Výsledný pokrm je tak oveľa jemnejší a šťavnatejší, uchová si všetky vône, chute, vitamíny a minerály. Glazúra nemá vplyv na funkčné vlastnosti pekáča. Vlhkosť uvoľňovaná z neglazovanej pokrievky je na prípravu pokrmov úplne dostatečná.
Originálne pekáče RÖMERTOPF® prešli prísnym testovaním v rámci štandardov kvality a bezpečnosti potravín v EÚ.
Nemecká spoločnosť RÖMERTOPF® s 50-ročnou tradíciou je známa najmä vďaka výrobe unikátnych rímskych hrncov , ktoré umožňujú prírodnú a zdravú prípravu pokrmov. Sám výrobca označuje prípravu jedál v horúcej pare bez použitia pridaného tuku za najzdravšiu na svete. Sortiment značky zahrnuje široké spektrum ďalších produktov, ako sú rôzne formy na pečenie, nádoby na uchovávanie potravín či séria určená na barbecue. Originálne výrobky sú unikátom na trhu a jednotkou vo svojej oblasti použitia. Vďaka využitiu vysoko kvalitných prírodných materiálov produkty RÖMERTOPF® nestarnú a svoje jedinečné vlastnosti si zachovávajú dlhé roky.