Materiál | bambus |
Výrobca | Orion domáce potreby |
Šírka (cm) | 24 |
Hmotnosť (g) | 90 |
Použitie | na sushi |
Dĺžka (cm) | 24 |
Bez bambusovej podložky sa milovník tejto japonskej pochúťky nezaobíde. Predovšetkým pri príprave maki sushi, ktoré je tvorené morskou riasou, špeciálnou ryžou, vloženým plátkom surovej ryby, avokáda a iných tradičných prísad, je potrebné špeciálnu podložku z bambusových zaguľatených tyčiniek. Z druhej strany sú hladké a rovné. Pomocou nej je možné vytvoriť aj tzv. maki naruby – uramaki, kde je riasa vo vnútri a ryža obalená v sezame, kôpre alebo kaviári po obvode. Možno ju opakovane používať, potom stačí vlhkou handričkou alebo hubkou podložku utrieť, nenamáčať. Je možné ju samozrejme používať ako prestieranie alebo dekoráciu. A ako na ručnú výrobu sushi? Na podložku sa rozložia plátky nori, na ne potom ostatné ingrediencie. Vrstva pripravenej guľatozrnnej lepivej ryže nišiki, na ňu napr. tenká vrstva pasty z wasabi a ďalšie ingrediencie – rôzna zelenina, avokádo, surový alebo údený losos, tuniak, kaviár a pod. Všetko sa jednoduchým spôsobom pevne zroluje, nechá sa vychladiť a valček sa rozkrája na kolieska.