Používaním noža HANAMAKI vstupujete do dávnej histórie, pretože práve technológia výroby damaskovej ocele, z ktorej je vyrobený tento nôž, siaha do doby niekoľko storočí pred Kristom. Tento názov dostala táto oceľ podľa sýrskeho mesta Damask, cez ktorý bola táto oceľ dovážaná z Indie.
V štruktúre materiálu sa striedajú vrstvy rôznych druhov ocele s odlišnými vlastnosťami, ako je napríklad húževnatosť, ohybnosť, odolnosť a podobne. Pri tomto noži je spojených 67 vrstiev pomocou metódy kováčskeho zvárania do jedného celku. Výsledkom je materiál, ktorý má unikátne vlastnosti prevzaté zo všetkých druhov ocele, ktoré boli pri jeho výrobe použité. Nôž dosahuje tvrdosť 60 HRC, čo je horná hranica tvrdosti nožov. Výsledná štruktúra materiálu po jeho obrúsení, leptaní a vyleštení vytvára jedinečnú štruktúru s nádhernou kresbou, podľa ktorej je možné tento kvalitný nôž identifikovať.
Nôž HANAMAKI je veľmi ostrý a slúži na krájanie potravín (nie zmrazených), preto pri jeho používaní dbajte na vašu bezpečnosť. Po používaní odporúčame umyť, osušiť a odložiť na miesto, kde nedochádza ku kontaktu s inými kovovými predmetmi.