Pomalý hrniec od firmy Klarstein sa skladá z dvoch častí: ťažký vnútorný hrniec z keramiky s vekom ponúka priestor pre želané prísady; vonkajšie zariadenie obsahuje vyhrievacie teleso, ktoré ohrieva vnútorný hrniec. Výhoda: Na rozdiel od tradičných hrncov sa tento keramický hrniec ohrieva rovnomerne, čím možno dosiahnuť perfektné výsledky. Dusenie počas mnohých hodín znamená, že mäso a ryby zostávajú obzvlášť šťavnaté. Ďalšia výhoda: náhodné pripálenie alebo prevarenie je prakticky vylúčené! Tým poskytuje pomalý hrniec úplne nové kuchynské skúsenosti: Staré obľúbené jedlá a nové obľúbené jedlá sa varia ako by samé od seba. Profesionáli pomalého varenia tak môžu ráno pred prácou naplniť a zapnúť svoj pomalý hrniec – a tešiť sa večer na dokonale pripravené jedlo!