Trený baranček by nemal chýbať na žiadnom sviatočnom stole. Sladký baranček symbolicky ukončuje predveľkonočný pôst a je už od 14. storočia súčasťou veľkonočných osláv v celej Európe. Krásne tvarovaná veľká trojrozmerná forma Kaiser prinesie túto tradíciu aj k vám domov. <P> <P> <P> <P>
<P>
Už vyše 90 rokov je nemecká spoločnosť Kaiser spojená so sladkým pečením. Použité materiály spracované pomocou moderných technologických postupov a vysoké štandardy už dopredu zaručujú tú najvyššiu kvalitu. Líder na trhu s pekáčmi a cukrárskymi pomôckami v súčasnosti pôsobí už vo viac ako 50 krajinách. Pri pečení potrebujete nielen chuť a lásku, šikovnosť a čerstvé suroviny, ale aj kvalitné plechy, formy a náčinie. Všetky produkty Kaiser sú navrhnuté presne tak, aby recepty, do ktorých sa pustíte, mali vždy sladký koniec.
Recept: Veľkonočný baranček
Autor: Kaiser
Recept na objem 0,8 l
Suroviny:
110 g masla
1 vanilkové cukry
2 vajcia
40 g jedlej sódy<BR>1 čajová lyžička prášku do pečiva
Postup:
Maslo, cukor, vanilkový cukor a soľ dôkladne zamiešajte. Pridajte vajíčka, preosiatu múku, jedlú sódu a prášok do pečiva a postupne spracujte na vláčne cesto.
Vlejte do vopred vytretej a vysypané formy.
Pečte v dolnej časti predhriatej rúry na 180 °C, postavené na plechu vyloženom papierom na pečení cca 40 – 45 minút.
Po upečení nechajte vychladnúť asi 10 minút, opatrne odstráňte silikónové svorky a barančeka vyberte z formy. Spodnú časť upravte pomocou ostrého noža dorovna.
Tip: Hotového barančeka posypte práškovým cukrom alebo ozdobte cukrovou polevou či marcipánom.
Dobrú chuť!