Výrobca | Zwilling |
Dĺžka čepele | 12 cm |
Vlastnosti | Vhodné do umývačky |
Typ produktu | Sada nožov |
</p> POPIS <p>Steakový nôž z kolekcie Pro od výrobcu Zwilling má silnú, ľahko zahnutú čepeľ s dĺžkou 12 cm, vďaka ktorej je ideálny na krájanie steakov, grilovaného mäsa alebo napríklad biftekov. Rada Pro je obľúbená šéfkuchármi vďaka dokonalej kvalite, dizajne s tromi robustnými niťami a plnou črienkou. Nôž je vykovaný z jedného kusu ocele, je teda bez zvarov a bez spojov. Je perfektne vyvážený a práca s nim je bezpečná a jednoduchá. Čepeľ je kalená mrazom. Nôž má** dlhotrvajúcu ostrosť** , ktorá sa jednoducho obnovuje vďaka ručnému doostreniu, lešteniu a kontrole lasérom .
Rukoväť je ergonomicky tvarovaná, bezšpárová a je
vyrobená z odolnej syntetiky. Záštita vyvažuje nôž a chráni
prsty pri krájaní. Zakrivený tvar záštity Pro Touch umožňuje
pohodlnejšiu, bezpečnú a presnú manipuláciu. Čepeľ noža je vyrobená zo
zmesi špeciálnej nemeckej nerezovej ocele , chrómu a uhlíka
s tvrdosťou cca 57 HRC (Rockwellova stupnica). Nôž je
odolný voči umývaniu v umývačke riadu, ale aj tak odporúčame
šetrnejšie ručné umývanie. Ostrosť a dlhá životnosť noža zaisťuje
pravidelnú údržbu pomocou brúsky a ocieľky. Pre bezpečné a pohodlné
uskladnenie používajte stojan na nože.
ŠPECIFIKÁCIE Dĺžka ostria: 12 cm
Dĺžka noža: 22,7 cm
Výška čepele: 1,5 cm
Hmotnosť: 75 g
Materiál: zmes nerezovej ocele, chrómu a uhlíka (čepeľ), syntetika (rukoväť)
Farba: strieborná, čierna
Záruka: 50 rokov na ostrie noža, ostatné časti
2 roky
<style></style>
<h4>
1. Oceľ Špeciálna oceľ ZWILLING je dobre vybalancovanou
kombináciou chrómu a uhlíka, čo je tajomstvom výroby prémiovej ocele.
Špeciálny proces tvrdnutia pomocou ľadu je tiež zárukou kvality nožov
s označením FRIODUR, ktoré je odolné proti hrdzaveniu, flexibilné a
zároveň si uchovávajú ostrosť svojej čepele lepšie ako väčšina
ostatných nožov. Špeciálna zmes tej najkvalitnejšej nemeckej ocele,
vyrábané exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnym pomerom chrómu
a uhlíka, zaručuje tie najlepšie vlastnosti, má tvrdosť približne 57 HRC
Rockellovej stupnice.
<h3 class=„num“ data-number=„2“>2 .Rukoväť
Kuchynská klasika vyskúšaná profesionálmi. 3-nitové držadlo má
ergonomický tvar dobre padne do ruky a na prvý dotyk vás zaujme tým, ako
skvele je celý nôž vybalancovaný.
<h3 class=„num“ data-number=„3“>3. Ostrie
ZWILLING V-Edge ostrie udáva standart pre kuchynské nože po celom svete.
Stabilné ostrie s uhlom 15° po oboch stranách garantuje nadštandartný
výkon, pohodlie a presnosť pri krájaní a uspokojí požiadavky aj tých
najnáročnejších z vás. Ostrý uhol prináša vylepšenú ostrosť už pri
prvom použití, čo pre vás znamená príjemnejšie krájanie. Vďaka V-edge
ostriu, nôž doslova prepláva ingredienciami bez akéhokoľvek odporu.
<h3 class=„num“ data-number=„4“>4 .Črienka
Črienka noža poskytuje hladký prechod medzi rukoväťou a ostrím noža.
Črienka je tvarovaná tak, aby poskytla čo najväčšiu ochranu počas
krájania a zároveň čo najlepšie rozloženie váhy.
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr> <td></td> <td> Nôž je vykovaný z jedného kusus špeciálnej nemeckej nerezovej ocele s tvrdosťou 57 HRC .
Dokonalé vyváženie noža umožňuje jednoduchú a bezpečnú manipuláciu.
Dlhotrvajúca ostrosť vďaka ručnému doostreniu, leštenie a kontrole lasérom .
Ergonomicky tvarovaná rukoväť zo záštitou, ktorá vyvžuje nôž a
chráni prsty.
</td> </tr> <tr> <td></td> <td> Vyššia
cena.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
V hodné do umývačky: Áno, ale odporúčame šetrnejšie ručné
umývanie
Údržba nožov Zwilling Umývanie a čistenie
Nože Zwilling je možné vďaka špeciálnej kvalitnej ocele umývať v umývačke riadu, avšak nože by nemali byť vystavené teplotám nad 55° C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Čistiace prostriedky pre umývačky často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele a rukoväti, zároveň môžu skrátiť životnosť nožov a skrátiť dobu, po ktorú si uchovávajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie a preto je odporučené. Nože umývajte vlažnou vodou a šetrným čistiacim prostriedkom jemnou stranou hubky.
Krájacia podložka
Odporúčame používať flexibilnú dosku na krájanie – drevené, silikónové či plastové. Príliš tvrdé materiály ako sklo, granit alebo keramika môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie.
Ostrenie / brúsenie
Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potreba ju nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší ako ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť . Pokiaľ na nože vznikne „zub“ či deformácia, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka (osvedčené nožiarstvo).
K ostreniu odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brusné kamene Zwilling .
Bezpečné uloženie
Skladujte nože na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte nato, aby k vám smerovala rukoväť, nikdy nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného stojany na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené nože .
Správny nôž
Vždy používajte ten správny nôž – veľkosti a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líši a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájanie techniky a teda aj špecifický nôž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/UCcI-3lS7EU“ width=„336“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe> <iframe src=„https://www.youtube.com/embed/wBlCOe1bN6E“ width=„336“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
<em></em>
ZÁKLADNÉ DRUHY STEAKOV T-BONE STEAK: Svoj názov získal podľa chrbtovej kosti v tvare písmena „T“, ktorá pretína dva svaly: pravú sviečkovú a nízku rozštenku. Jedná sa teda v podstate o dva steaky vysokej kvality v jednom. Väčšinou váži zhruba pol kila a chuť steaku dobre vynikne grilovaním.
PORTER HOUSE STEAK: Porterhouse steak je v podstate väčší T-bone steak. Obsahuje väčší podiek sviečkovej ako roštenky. Narozdiel T-bone steaku sa jedná o silnejší rez mäsa, ktorý je vysoký väčšinou v rozpätí 3 až 7 cm, preto sa hodí ako chod pre dve osoby.
TENDERLOIN: Menší steak z palca alebo špičky sviečkovej, často označovaný tiež ako Fillet. Ide o výberové, veľmi jemné a chutné mäso, čomu tiež odpovedá cena. Tento kus mäsa je vhodný aj na prípravu tatárskeho bifteku.
FILET MIGNON: Mignon znamená v preklade malý. Steak pochádza z malého kúsku mäsa, ktorý bol odobratý z konca sviečkovej a má veľmi jemnú a krehkú štruktúru, je možné ho krájať aj vidličkou. Steak nemá výaznú hovädziu vôňu a podáva sa najčastejšie stredne alebo krvavo prepečený.
RIB EYE STEAK: Steak z vysokej roštenky, jeho typickým znakom je „tukové oko“, po ktorom bol takto pomenovaný. V reštauráciách sa s ním môžete stretnúť pod názvom „Entrecote“. Pokiaľ sa radíte medzi milovníkmi šťavnatého mäsa s výraznou chuťou, dajte si Rib Eye steak!
SIRLOIN: Tento kus mäsa je takmer bez tuku a pochádza zo zadnej časti zvieraťa, konkrétne stehna. Hodí sa najmä na grilovanie alebo pečenie. Minimálna výška by mala byť 2,5 cm.
NEW YORK STRIP (STRIPLOIN) : Steak z nízkej roštenky s nízkym obsahom tuku. Mäso nie je toľko prerastené, keďže sa nachádza v časti svalov, ktorý nie je príliš aktívny a väčšinou máva iba tenkú tukovú vrstvu.
FLANK STEAK: Flank steak pochádza zo spodnej časti hovädzieho pupku. Mäso je vhodné na pečenie, ideálne vcelku a potom sa krája v šikmom uhle na tenké plátky. Steak obsahuje vyyší podiel vlákien a mäso je o niečo tuhšie, preto musí byť vyzreté.
RUMP STEAK: Rump steak sa pripravuje z hornej časti stehna. Mäso je chudé, preto je vhodné pre akúkoľvek tepelnú úpravu. Skvele chutí sprudka opečený za pár minút na panvica alebo ugrilovaný na uzavretom grile.
HANGER STEAK: Mäso zo svalu bránice, ktorá sa u nás niekedy nazýva ako „veverička“ a v tele hovädzieho dobytka sa nachádza v blízkosti pečene, ktoré mu dodajú silno korenistú chuť. Hanger steak je známi pre svoju vysoko aromatickú chuť a jedná sa o výberový kus mäsa. Vhodný je na grilovanie, prudké opekanie na panvici a na výrobu mäsových rolád.
</p> 10 TIPOV NA PRÍPRAVU STEAKOV 1. Temperujte
mäso <p>Pár hodín pred samotnou prípravou dajte mäso
temperovať von z chladničky. Je dôležité, aby pri príprave nebolo
studené, ale aby malo izbovú teplotu .
2. Nešetrite Pod pojmom steak si väčšina z nás
predstaví poriadny kus mäsa, takže na porciách nešetrite! Zo
sviečkovej môžete pokojne aj 4 – 5 cm hrubé plátky. 3. Masírujte
Mäso je veľmi krehké, takže ho v žiadnom prípade nenaklepávajte
tĺčikom. „Namasírujte“ ho kĺbmi prstov alebo poklepkajte
päsťou.
4. Nesoľte Za žiadnych okolností mäso pred pečením
nesoľte. Soľ na seba viaže vodu a tým vyťahuje šťavu z mäsa. Pokiaľ
chcete mäso pred tepelnou úpravou ochutiť, naložte ho do marinády
z kvalitného olivového oleja a čerstvo mletého čierneho korenia. Nechajte
odpočívať pár hodín v chladničke.
5. Vyberte panvicu Neprehlúpite sa špeciálnou grilovacou
panvicou, ale môžete použiť aj akúkoľvek inú, ktorá znesie vysokú
teplotu (pozor na teflón). Perfektná je napríklad liatinová panvica. Panvice
nie je potrebné potierať olejom.
6. Rozpáľte Panvicu nie je potrebné potierať olejom, ale
iba panvicu poriadne rozpáliť.
7. Pečte Samotné pečenie je otázkou doslova pár minút,
preto si dôsledne sledujte čas v závislosti nato, ako moc prepečený steak
chcete.
8. Neprepichujte Počas pečenia by sa steaky nemali otáčať
viac ako raz a určite NIKDY na otáčanie nepoužívajte
vidličku. Narušením povrchovej štruktúry mäsa by ste prišli o všetku
šťavu.
9. Zatlačte Pokiaľ si nie ste istí, ako je mäso
prepečené, nerežte ani nepichajte do neho. Zatlačte do mäsa tupým
predmetom. Čím je mäso tuhšie, tým viac je prepečené.
10. Nechajte odpočinúť Po upečení mäso vyberte
z panvice a nechajte odpočívať zabalené v alobale. Po cca 5 minútach
mäso osoľte a vložte do rúry rozohriatej na 220°C na dobu 3 –
4 minút.
ČO ĎALEJ? Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho
do košíka a pokračujte v nákupe.
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Zwilling alebo na podobné produkty ďalších značiek.