Požadované vlastnosti | Profesionálny |
Výrobca | Zwilling |
Materiál | nerezová oceľ |
Druh | Kuchynské nože |
Vhodné do umývačky | áno |
Určenie | sada nožov |
Počet ks v sade | 4 ks |
Dĺžka ostria | menej ako 14 cm |
</p> POPIS <p>Set steakových nožov z kolekcie Professional „S“ od výrobcu Zwilling obsahuje 4 ks steakových nožov . Každý nôž má ľahko zahnutú robustnú čepeľ o dĺžke 12 cm . Tieto nože sú perfektné na krájanie grilovaného mäsa, steakov alebo biftekov. Rada Professional „S“ je obľúbená šéfkuchármi vďaka dokonalej kvalite, dizajnu s tromi robustnými nitami a plnú črienku. Nôž je vykovaný z jedného kusu ocele, je teda bez zvarov a bez spojov. Je perfektne vyvážený a práce s ním je bezpečná a jednoduchá. Nôž má dlhotrvajúcu ostrosť, ktorá sa jednoducho obnovuje vďaka ručnému doostreniu, lešteniu a kontrole laserom.
Rukoväť je ergonomicky tvarovaná, bezšpárová a je vyrobená z odolnej syntetiky. Záštita vyvažuje nôž a chráni prsty pri krájaní. Čepeľ noža je vyrobená zo zmesi špeciálnej nemeckej nerezovej ocele , chrómu a uhlíka s tvrdosťou cca 57 HRC (Rockwellova stupnica). Nôž je odolný voči umývaniu v umývačke riadu, ale aj tak odporúčame šetrnejšie ručné umývanie. Ostrosť a dlhá životnosť noža zaisťuje pravidelnú údržbu pomocou brúsky a ocieľky. Pre bezpečné a pohodlné uskladnenie používajte stojan na nože.
Expedujeme do dvoch pracovných dní od objednania. špecifikácie Balenie obsahuje:
4 x steakový nôž, dĺžka čepele 12 cm
Materiál: zmes nerezovej oceli, chrómu a uhlíka (čepeľ), syntetika (rukoväť)
Farba: strieborná, čierna
Záruka: 50 rokov na ostrie noža, ostatné časti
2 roky
<style></style>
<h4>
1. Oceľ Špeciálna oceľ ZWILLING je dobre vybalancovanou
kombináciou chrómu a uhlíka, čo je tajomstvom výroby prémiovej ocele.
Špeciálny proces tvrdnutia pomocou ľadu je tiež zárukou kvality nožov
s označením FRIODUR, ktoré je odolné proti hrdzaveniu, flexibilné a
zároveň si uchovávajú ostrosť svojej čepele lepšie ako väčšina
ostatných nožov. Špeciálna zmes tej najkvalitnejšej nemeckej ocele,
vyrábané exkluzívne pre spoločnosť Zwilling, s optimálnym pomerom chrómu
a uhlíka, zaručuje tie najlepšie vlastnosti, má tvrdosť približne 57 HRC
Rockellovej stupnice.
<h3 class=„num“ data-number=„2“>2 .Rukoväť
Kuchynská klasika vyskúšaná profesionálmi. 3-nitové držadlo má
ergonomický tvar dobre padne do ruky a na prvý dotyk vás zaujme tým, ako
skvele je celý nôž vybalancovaný.
<h3 class=„num“ data-number=„3“>3. Ostrie
ZWILLING V-Edge ostrie udáva standart pre kuchynské nože po celom svete.
Stabilné ostrie s uhlom 15° po oboch stranách garantuje nadštandartný
výkon, pohodlie a presnosť pri krájaní a uspokojí požiadavky aj tých
najnáročnejších z vás. Ostrý uhol prináša vylepšenú ostrosť už pri
prvom použití, čo pre vás znamená príjemnejšie krájanie. Vďaka V-edge
ostriu, nôž doslova prepláva ingredienciami bez akéhokoľvek odporu.
<h3 class=„num“ data-number=„4“>4 .Črienka
Črienka noža poskytuje hladký prechod medzi rukoväťou a ostrím noža.
Črienka je tvarovaná tak, aby poskytla čo najväčšiu ochranu počas
krájania a zároveň čo najlepšie rozloženie váhy.
PRAKTICKÉ RADY V hodné do umývačky: Áno, ale
odporúčame šetrnejšie ručné umývanie
Údržba nožov Zwilling Umývanie a čistenie
Nože Zwilling je možné vďaka špeciálnej kvalitnej ocele umývať v umývačke riadu, avšak nože by nemali byť vystavené teplotám nad 55° C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Čistiace prostriedky pre umývačky často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch ocele a rukoväti, zároveň môžu skrátiť životnosť nožov a skrátiť dobu, po ktorú si uchovávajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je k nožom šetrnejšie a preto je odporučené. Nože umývajte vlažnou vodou a šetrným čistiacim prostriedkom jemnou stranou hubky.
Krájacia podložka
Odporúčame používať flexibilnú dosku na krájanie – drevené, silikónové či plastové. Príliš tvrdé materiály ako sklo, granit alebo keramika môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie.
Ostrenie / brúsenie
Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potreba ju nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší ako ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť . Pokiaľ na nože vznikne „zub“ či deformácia, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka (osvedčené nožiarstvo).
K ostreniu odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brusné kamene Zwilling .
Bezpečné uloženie
Skladujte nože na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte nato, aby k vám smerovala rukoväť, nikdy nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného stojany na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené nože .
Správny nôž
Vždy používajte ten správny nôž – veľkosti a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líši a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájanie techniky a teda aj špecifický nôž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
<em></em>
čo ďalej? Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho
do košíka a pokračujte v nákupe.
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Zwilling alebo na podobné produkty ďalších značiek.