</STRONG> <STRONG>POPIS Rozdeľovač jednotlivých
kúskov torty z kolekcie Classic od výrobcu Kaiser je vyrobený
zo syntetického materiálu v bielej farbe. Tento materiál je
pevný a veľmi kvalitný. Slúži na pohodlné porcovanie tort a úhľadné a
rovnako veľké kúsky. Je na rozdelenie torty
16 kúskov .
Krájač môžete umývať v umývačke riadu. Obsahuje ergonomicky
tvarované úchopy pre jednoduchú a bezpečnú manipuláciu . Krájač
sa jednoducho skladuje a nezaberie toľko miesta.
**ŠPECIFIKÁCIE Priemer: ** 32 cm
**Farba: ** biela
Materiál : syntetický materiál
<H4>VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY>
<TR> <TD></TD> <TD>
Krájač je vyrobený z pevného a odolného syntetického materiálu.
Je obojstranný, čo umožňuje naporcovať tortu na 14 alebo
16 rovnako veľkých kúskov.
Vhodná do umývačky riadu.
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE>
</P> RECEPT NA TORTU SACHER
<P>Ingrediencie
130 g kvalitnej horkej čokolády, 135 g masla izbovej teploty + na
vymazanie formy, 150 g múčkového cukru, 6 veľkých vajec izbovej teploty,
1 lyžička vanilkového extraktu, 110 g kryštálového cukru, 125 g
polohrubej múky, hrubá múka na vysypanie formy, 300 g ríbezlového alebo
marhuľového džemu, 2 lyžice kvalitného rumu
Na polevu
160 g kvalitnej čokolády (pol na pol horká a vysokopercentná mliečna
čokoláda), 200 g krupicového cukru
Postup
- Čokoládu nalámte na kúsky, rozpustite ju vo vodnom kúpeli a nechajte za
stáleho miešania vychladnúť. Medzitým ručným šľahačom alebo
v kuchynskom robote našľahajte maslo, prisypte múčkový cukor a všetko
ušľahajte dosvetla a dohladka. Potom k maslu po jednom pridávajte žĺtky.
Nakoniec primiešajte čokoládu a vanilkový extrakt.
- Bielky vyšľahajte s kryštálovým cukrom a postupne pridávajte do
čokoládovej zmesi. Postupujte zľahka, sneh ako keby preklápajte. Potom
k zmesi pozvoľna prisypávajte múku. Dávajte pozor, aby sneh nespadol!
- Formu o priemere 23 cm vymažte, vysypte hrubou múkou a nalejte do nej
čokoládovú zmes. Pečte na strednej mriežke pri 200°C, u teplovzdušnej
rúry pri 180°C 15 minút. Znížte teplotu o 20°C a pečte ďalších
45 minút. Potom uprostred zapichnite špajdlu: pokiaľ je po vytiahnutí
čistá, máte hotovo. Počítajte s tým, že korpus sa uprostred nafúkne.
Nechajte ho uprostred vychladnúť vo forme, potom ho vyklopte na mriežku.
- Zarovnajte povrch korpusu a horizontálne ho prekrojte. Teraz si pripravte
ríbezľovú alebo marhuľovú glazúru. Džem dajte spolu s rumom do kastróla
a na strednom plameni priveďte do varu. Stále premiešavajte. Varte zhruba
3 minúty – mali by ste získať lepkavú hustejšiu zmes. Prepasírujte a
ešte teplou glazúrou potrite časť korpusu. Priklopte horný diel a natrite
aj celý povrch a strany torty. Nechajte zaschnúť.
- Polevu na sacher pripravíte pomerne jednoducho: čokoládu nechajte
rozpustiť vo vodnom kúpeli. Medzitým zvarte cukor s 125 ml vody a zhurba
5 minút varte a potom odstavte. Keď trošku vychladne, priemiešajte
čokoládu. Takto pripravenú polevu nechajte chladnúť, vo chvílu, kedy
začne tuhnúť, ju ešte raz prehrejte (neprivádzajte k varu) a prelejte ňou
celú tortu. Vŕšok aj strany by mali byť dokonale pokryté.
- Tortu uložte do chladničky, aby poleva úplne ztuhla. Vyberte ho až
hodinu pred podávaním. Pokiaľ chcete, servírujte so sladkou
šľahačkou.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz
ČO ĎALEJ?
Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte
v nákupe.
Nevyhovuje vám? Skôste sa pozrieť na ostatné výrobky Kaiser alebo na
ďalšie podobné produkty.
<STYLE type=„text/css“></STYLE>