Nôž s nerezovou, 200 mm dlhou a 3 mmsilnou stabilnou čepeľou a ergonomicky prehnutou rukoväťou dizajnovej rady Intempora využijete vo svojej kuchyni pre krájanie, sekanie aj plátkovanie. Oceníte ho pri práci s mäsom i zeleninou. Nie nadarmo sa nazýva nožom kuchárskym, ak by ste si chceli kúpiť do svojej novej kuchyne len jeden, mal by to byť práve tento. Nôž umožňuje tzv. tlakový pohyb, ktorý je potrebný pre jemné a úplne ideálne nasekanie kapusty alebo cibule. Čepeľ zostáva stabilná a pevná. Vďaka ergonomickej rukoväti sa nôž veľmi dobre drží a ľahko sa s ním manipuluje. Opinel Intempora porcovací nôž. Nôž na porciovanie hydiny, bravčového, hovädzieho či jahňacieho mäsa či pečienky prekvapivo oceníte tiež napríklad pri opracovaní exotického ovocia. Ak milujete ananás a doteraz ste sa trápili s jeho spracovaním, tento šikovný pomocník pre vás bude vítaným riešením. Pevná a stabilná, 160 mm dlhá a 2,5 mm hrubá nerezová čepeľ si poradí aj s drsnou kôrou. Vďaka ergonomickej rukoväti sa nôž veľmi dobre drží a ľahko sa s ním manipuluje. Opinel Intempora nôž na zeleninu. Kuchynský nôž na zeleninu má 80 mm dlhú nerezovú čepeľ, silnú 1,5 mm. Hravo si poradí s lúpaním cibule, šalotkou alebo cesnakom. Vďaka ergonomickej rukoväti sa veľmi dobre drží a ľahko sa s ním manipuluje. Využijete ho napríklad aj pre jednoduché vykrojenie stopky alebo kôstky. Je to skrátka skvelý pomocník pre opracovanie ako zeleniny, tak ovocia alebo napríklad húb.materiál čepele: špeciálna zmes nerezových ocelímateriál rukoväte: vysoko odolný polymérmôže sa umývať v umývačke riadu, odporúčané ale ručné umývanie Výnimočná kombinácia skvelých vlastností . Špeciálne modifikovaná oceľ Sandvik 12C27 M zaisťuje vysokú odolnosť proti korózii a perfektná schopnosť rezu (14,5% chrómu + 0,60% mangánu zabezpečuje odolnosť voči hrdzaveniu a 0,52% uhlíka potom perfektné rezné hrany)Tvrdosť 57 HRC podľa Rockwellovy stupnice znamená skutočne veľkú rezistenciu ostria proti opotrebovaniu30° brúsiaci (ostriaci) uhol, 15 ° z každej stranyOptimalizácia rozmerov pre každý typ noža tak, aby bola zaistená maximálna efektivita činnosti, pre ktorú má byť používanýV-grip ľahko a bezpečne uchopiteľný nôž vďaka uhlu ostriaErgonomický profil rukoväte vašu ruku sám navedie na správny úchopHladké línie, bez nerovností znepríjemňujúce úchop i údržbu kolekcia Intempora, stvorená pre excelentné krájanie – zoznámte sa. Tvar a farebnosť kolekcie kuchynských nožov Intempora sú inšpirované trendy industriálnym štýlom, podobne ako u rady steakových Opinel nožov Appetit.S kolekciou Intenpora prichádza do vašej kuchyne nielen moderný dizajn a tie najlepšie možné materiály, ale tiež francúzska kulinárske dokonalosť a umenie užívať života.Ergonomicky tvarovaná rukoväť nožov tejto rady je vyrobená z vysoko odolného polyméru-POM, ktorý zaručuje, že je rezistentný voči chemickým detergentom, znáša vysoké teploty a samozrejme jej tvar aj farba odolávajú pôsobeniu akokoľvek teplej či studenej vody. Čepeľ kuchynských nožov Intempora je vyrobená zo špeciálnej zmesi nerezovej ocele 12C27 (Sandvik Mod), ktorá ju chráni pred vplyvom korózie a zaisťuje špičkovú ostrosť. Oceľové ostrie prechádza celou dĺžkou noža, je tak zaistená primeraná vyváženosť a zároveň tvorí zaujímavý dizajnový prvok. Na čo by ste nemali zabudnúť . bezpečné uloženieSkladujte nože na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte na to, aby smerom k vám smerovala rukoväť, nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.čistotaDo dreveného bloku na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené noža. Radšej než umývačku riadu, použite cca 55 ° C horúcu vodu a hubku.správna veľkosťVždy používajte ten správny nôž – veľkosť a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líšia, a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájacie techniky a teda aj špecifický nôž. Nie je oceľ ako oceľ. Výber ocele určuje životnosť a kvalitu ostria, a preto je mu venovaná patričná pozornosť, pretože vo svojom dôsledku tak ovplyvní hlavné úžitkové vlastnosti celého výrobku. Pre nože kolekcia Opinel Intempora bola vybraná vysoko kvalitná švédska oceľ 12C27 Sandvik Mod. Táto oceľ je vysoko odolná voči korózii a jednoduchá na údržbu vďaka prídavku chrómu (14,5%) a mangánu (0,60%). Prídavok uhlíka v oceli (0,52%) zabezpečí excelentnú hranu, ktorá drží tvar aj pri styku s tvrdším materiálom. Zrodenie legendy. Príbeh dnes už ikonickej značky Opinel® začína v 19. storočí, kedy sa obchodník Victor-Amédée Opinel počas svojich ciest naučil kovať klince a následne založil vo Francúzsku svoju kováčsku dielňu. Po jeho smrti prevzal remeslo syn Daniel, ktorý sa stal pre miestnych farmárov „výrobca ostrých predmetov“ pretože ostrie jeho kosáka a kos bolo vyhlásené široko ďaleko ako to najostrejšie možné.Ten pravý Opinel-vreckový nôž si ale na svetlo sveta musel ešte chvíľku počkať. Najstarší syn Daniela Opinel, Joseph, sa rozhodol ísť v stopách svojho otca a poháňaný umeleckou vášňou, spojil ručné spracovanie s vtedy najmodernejšou technológiu a vytvoril malý zázrak. Písal sa rok 1890 a svetlo sveta uzrel vreckový zatvárací nôž Opinel, nôž od prvého dňa milovaný a odovzdávaný z generácie na generáciu. Nôž, ktorý počas ďalších rokov získal stovky tisíc fanúšikov po celom svete, sa stal bežnou súčasťou domácností, a tak trošku jedným zo symbolov celého Francúzska …