Na francúzskej špecialite Canelé z oblasti Bordeaux je jedinečná jej chrumkavá skaramelizovaná krusta ukrývajúca jemné nadýchané cesto. Canelé sa vyrába z vajec, cukru, mlieka a múky, dochucuje sa rumom a vanilkou. Vďaka extrémnej tepelnej vodivosti medenej formy je skaramelizovaná krusta skutočne rovnomerne prepečená. Môžete si byť istí, že s medenou formou sa váš dezert vydarí.
Séria M’passion je určená pre všetkých gurmánov, ktorí si užívajú prípravu dezertov rovnako ako aj ich konzumáciu. Nájdete tu široký výber produktov na prípravu múčnikov a čokoládových špecialít. Sú vyrobené z medi, nehrdzavejúcej ocele a hliníka. Séria Mauviel M’passion uspokojí túžby náročných milovníkov kvalitného dezertu z celého sveta.
**
<STRONG>Ako používať medený riad Mauviel:**
Pred prvým použitím a po každom použití umyte riad horúcou vodou so saponátom, opláchnite a osušte.
Riad nie je vhodný do umývačky! Údržba:
Francúzska špecialita – bábovky Canelés de Bordeaux , taktiež známe ako Cannelé Bordelais sú absolútne magické. Malé koláčiky s bohatou rumovo-vanilkovou arómou ukrývajúcou sa pod chrumkavou karamelovou krustou. Túto populárnu receptúru vyvinul pred zhruba 300 rokmi neznámy kuchár z Boreaux. Od tej doby zaznamenala mnoho úprav. Lesklý, tmavohnedý až takmer čierny povrch, horkosladká chuť pri prvom súste, chrumkavá sladká karamelová krusta perfektne kontrastuje s jemným stredom prevoňaným vanilkou a rumom – to je základná charakteristika tohoto dezertu. Tieto malé bábovky sa po rokoch opäť dostávajú na výslnie, a časom určite budú súperiť s Crèmebrûlée o najobľúbenejší karamelizovaný dezert. Pečú sa v špeciálnych formách – či už medených s cínovaným vnútrom, alebo modernejších silikónových. Často sa podávajú s koňakom alebo vínom tak, ako tomu bolo zvykom kedysi na tradičných francúzskych degustáciách.
Recept na 12–16 báboviek, podľa veľkosti formy
1/2 litra mlieka
2 celé vajcia
2 vymiešané žĺtky
1/2 vanilkového lusku alebo 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
3 –4 lyžice rumu
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček trstinového cukru
2 lyžice masla
maslo na vymazanie formičiek
cukor na vysypanie
Postup:
Dobrú chuť!