Výrobca | WMF |
Typ produktu | Karafa |
EAN | 4000530471000 |
** POPIS Karafa na červené víno** od výrobcu WMF je vyrobená
z odolného skla, má vyduté dno a objem 1,5 l . Výška
karafy je 24 cm. Karafa umožní rýchlejšie dosiahnutie požadovanej teploty
pri servírovaní červeného vína, ako keby ostalo v úzkej fľaške. Karafu
môžete umývať v umývačke riadu.
ŠPECIFIKÁCIE Výška: 24 cm
Objem: 1,5 l
Materiál : sklo
Farba : priehľadná
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Vhodné do umývačky riadu.
Ideálne pre podávanie červeného vína.
Rýchlejšie dosiahnutie teploty vhodné k servírovaniu vína.
Krásný design.
Vyduté dno.
</td> </tr> <tr> <td></td> <td> O žiadnej
nevýhode nevieme.
</td> </tr> </tbody> </table> **
ČERVENÉ VÍNO** Červené víno sa vyrába iba z modrého hrozna –
jedine tento druh vína v sebe totiž obsahuje červené farbivo. Výroba
prebieha nakvasením alebo tepelným spracovaním modrého hrozna. Rmut (hmota,
ktorá vzniká rozomletím bobulí vínne révy) sa nechá niekoľko dní
kvasiť a šupky z hrozna tak ostávajú v kontakte s kvasiacou šťavou.
Kvasenie prebieha na rozdiel od bieleho vína dlhšiu dobu a pri vyššej
teplote. Červené víno tiež obsahuje viac trieslovín (rastlinné látky
s trpkou, zvieravou alebo horkou chuťou a resveratrolu (prírodná látka zo
šupiek z jadierok bobulí modrého vína ) ako biele víno. 2 dcl červeného
vína obsahuje zhruba 600 μg (mikrogramů) resveratrolu.
BIELE VÍNO Biele víno sa vyrába z bieleho, ružového,
červeného alebo modrého hrozna vínne révy. Rmut sa pri výrobe okamžite
lisuje a výsledkom je čistý mušt, ktorý potom kvasí. Biele vína, ktoré
sú vyrobené z červeného alebo modrého hrozna sa označujú ako klaret.
<dl> <dt> RUŽOVÉ VÍNO Ružové víno sa vyrába
z modrého hrozna vínnej révy a pri výrobe nedochádza k nakvaseniu.
</p> AKO JE TO SO SLADKOSŤOU VÍN? <p>Suché víno obsahuje max. 4 g zvyškového cukru / 1 l vína.
Polosuché víno obsahuje 4,1 – 12 g zvyškového cukru / 1 l vína.
Polosladké víno obsahuje 12,1 – 45 g zvyškového cukru / 1 l vína.
Sladké víno obsahuje min. 45 g zvyškového cukru / 1 l vína.
</dt> </dl>
PRI AKEJ TEPLOTE SERVÍROVAŤ VÍNO? Ľahké biele vína odrody Rízling, Rulandské šedé, Chablis servírujte pri teplote **6 – 9 °C
Ťažké biela vína** odrody Chardonnay, Scheurebe servírujte pri teplote **10 – 12 °C
Ružové vína** odrody Rulandské modré servírujte pri teplote** 6 – 8 °C**
Mladé a ľahké červená vína odrody Modrý Portugal, Pinot Meunier servírujte pri teplote 11 – 13 °C
Mladé a ťažké červená vína odrody Burgundy, Barolo servírujte pri teplote 13 – 16 °C
Staré a ťažké červené vína odrody Bordeaux, Chianti Classico servírujte pri teplote 16 – 18 °C K ČOMU SA HODÍ AKÉ VÍNO? Červené víno je ideálne predovšetkým k červenému mäsu napr. ku steakom z hovädzieho mäsa a k vyzretým syrom .
Biele víno je vhodné k rybám, morským plodom,
k hydine, k teľaciemu mäsu, k svetlým omáčkam a k čerstvým
syrom .
ČO ĎALEJ? Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho
do košíka a pokračujte v nákupe.
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky WMF alebo na podobné produkty ďalších značiek.