Druh | Kuchynské nože |
Materiál | nerezová oceľ |
Hmotnosť | 226 g |
Požadované vlastnosti | Profesionálny |
Určenie | na mäso;porcovací;japonské nože;plátkovací |
Dĺžka ostria | 24 cm a viac |
Vhodné do umývačky | nie |
Výrobca | Zwilling |
</P> POPIS <P>Japonský nôž na mäso Gyutoh Zwilling Miyabi z rady 5000FCD má čepeľ o dĺžke 24 cm , ktorá má autentický japonský tvar s damascénskym (premenlivý vzor z rôznych uhlov pohľadu) dizajnom čepele. Japonský nôž umožňuje mimoriadnu silu rezu a vďaka tomu je ideálny pri krájaní, porcovaní a plátkovaní mäsa. Nôž má vyšší hrot, čo umožňuje kolískový štýl krájania .
</P> <P>Tento nôž má vykrojenú záštitu , ktorá bráni skĺznutiu prstov pri krájaní a komfortná rukoväť tvare D pre dokonalé vyváženie a maximálnu kontrolu nad nožom. Rukoväť je vyrobená z Cocobolo Pakka, čo je exotické drevo, ktoré nožu dodáva luxusný vzhľad. Eleganciu podtrhuje premyslené dekoratívne prvky ako je zdobená červená linka, ktorá v Japonsku symbolizuje úprimnosť, náruživosť a nadšenie. Mozaikový čep a nerezová pätka s logom dodáva atmosféru Ďalekého východu.
Jadro je vyrobené z dvakrát tvrdenej chrómovej ocele. Damascénsky vzhľad je vytvorený vďaka 48 vrstvám nerezovej ocele, ktorá je kalená pri teplote – 196°C, čo prináša extrémnu tvrdosť 60 HRC (Rockwellovej stupnice). Dlhotrvajúca ostrosť je zaistená ručným trojfázovým brúsením nožiarskymi majstrami tradičnou japonskou technikou. Symetrický brus a ostrie Katana Edge zaisťuje jednoduchý prienik surovinami. Vykrojená záštita bráni skĺznutiu prstov na ostrie, a tým zvyšuje bezpečnosť pri krájaní. Ostrosť a dlhá životnosť noža zaisťuje pravidelnú údržbu pomocou brúsky a ocieľky na nože. Pre bezpečné a pohodlné uskladnenie používajte stojan na nože.
Výrobok je dostupný IBA NA OBJEDNÁVKU! Pre informácie o dostupnosti nás kontaktujte na adrese info@chefshop.sk alebo na tel. +421 940 952 131. K dodanie cca zhruba za 4 – 6 týždňov od objednania. Ďakujeme za pochopenie. ŠPECIFIKÁCIE Dĺžka ostria: 24 cm
Dĺžka noža: 37,7 cm
Výška čepele: 4,9 cm
**Hmotnosť: ** 226 g
Materiál: nerezová oceľ, chrómovaná oceľ, drevo Cocobolo Pakka
Farba: strieborná, čierna
Záruka: doživotná – na výrobné vady čepele
<STYLE></STYLE>
<H4>
1. Oceľ
Čepele nožov sú vyrobené zo 49 vrstiev nerezovej ocele a majú tvrdosť 60 HRC Rockwellovej stupnice. Jadro noža je vyrobené z FC61 (dvakrát tvrdenej chrómovanej ocele. Pre dosiahnutie perfektných vlastností bolo použité unikátne kalenie CRYODUR®, kde je oceľ ľadovaná pri teplote – 196°C , vďaka tomu sa čepele chvália neobyčajnou tvrdosťou. Nože majú unikátny damascénsky (premenlivý vzor pri rôznom uhle pohľadu) dizajn.
<H3 class=„num“ data-number=„2“> <H3 class=„num“ data-number=„2“>2 .Rukoväť Komfortná rukoväť v tvaru D je vyrobená z exotického dreva, ktoré spolu s premyslenými detailami dodáva nožom luxusný vzhľad. Rukoväť zaisťuje, že máte nad nožom plnú kontrolu a umožňuje pohodlnú a presnú prácu s nožom.
<H3 class=„num“ data-number=„3“>3. Ostrie
Čepeľ je symetricky brúsená, ** čo spolu s ostrím Katana Edge zaručuje jednoduchý prienik surovinami. Trojfázové **ručné ostrenie tradičnou japonskou technikou Honbazuke tými najskúsenejšími nožiarskymi majstrami zaručuje neprekonateľnú ostrosť nožov, ktorá je vďaka tvrdosti ocele dlhotrvajúca.
<H3 class=„num“ data-number=„4“>4. Záštita
Záštita noža poskytuje hladký prechod medzi rukoväťou a ostrím noža. Vykrojená záštita je tvarována tak, aby poskytla čo najväčšiu ochranu počas krájania (bráni skĺznutiu prstov na ostrie noža).
VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY> <TR> <TD></TD> <TD>
Čepele nožov sú vyrobené zo 49 vrstiev nerezovej ocele a majú tvrdosť 60 HRC .
Dokonalé vyváženie nožov umožňuje jednoduchú a bezpečnú manipuláciu.
Dlhotrvajúca ostrosť vďaka ručnému trojfázovému brúseniu nožiarskymi majstrami.
Pohodlná rukoväť so záštitou, ktorá vyvažuje nôž a chráni prsty.
Unikátny dizajn.
</TD> </TR> <TR> <TD></TD> <TD>
Vyššia cena.
Nie je možné umývať v umývačke riadu.
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> PRAKTICKÉ RADY V hodné do umývačky: Nie, iba ručné umývanie
Údržba nožov Zwilling Umývanie a čistenie
Nôž Miyabi umývajte iba ručne. Po použití nôž umyte šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď ho osušte.
Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou.
Čepeľ môžete vrámci pravidelnej údržby utrieť handričkou namočenou v oleji. Zvýši sa vďaka tomu odolnosť noža voči korózii.
Krájacia podložka
Odporúčame používať flexibilnú dosku na krájanie – drevené, silikónové či plastové. Príliš tvrdé materiály ako sklo, granit alebo keramika môžu za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie.
Ostrenie / brúsenie
Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí svoju pôvodnú ostrosť a je potreba ju nabrúsiť. A pretože tupý nôž je nebezpečnejší ako ostrý, odporúčame nože pravidelne brúsiť . Pokiaľ na nože vznikne „zub“ či deformácia, odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka (osvedčené nožiarstvo).
K ostreniu odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brusné kamene Zwilling .
Bezpečné uloženie
Skladujte nože na bezpečnom mieste (z dosahu detí), vždy dbajte nato, aby k vám smerovala rukoväť, nikdy nie čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného stojany na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba očistené a osušené nože .
Správny nôž
Vždy používajte ten správny nôž – veľkosti a textúra spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líši a preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájanie techniky a teda aj špecifický nôž.
Zdroj: www.vasekuchyne.cz
<IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/UCcI-3lS7EU“ width=„336“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME> <IFRAME src=„https://www.youtube.com/embed/ENtZLL4HFnQ“ width=„336“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></IFRAME>
<EM></EM>
ČO ĎALEJ?
Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Zwilling alebo na podobné produkty ďalších značiek.