Objem | 2,5 l |
Výrobca | Emile Henry |
Materiál | keramika |
Farba | biela |
Výška | 5,5 cm |
Druh | kruhové |
Vhodné do umývačky | áno |
Priemer | 28 cm |
Vhodné do rúry | áno, do 270°C |
Vhodné do mrazáku | áno |
Vhodné do mikrovlnnej rúry | áno |
Vhodné do chladničky | áno |
POPIS Keramická forma na koláč od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgundskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom . Odolá teplotám od – 20°C do 270°C a môžete ju dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby popraskala. Forma na koláč má priemer 28 cm, výšku 5,5 cm a objem 2,5 l. Je vyrobená ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn vo farbe slonová kosť. Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu. Je vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnej rúry, do umývačky riadu.
</p> <p>Hlboká forma na koláč Emile Henry je skvelým pomocníkom pri pečení francúzskeho koláča Quiche, krehkých koláčov, ovocných, zeleninových aj mäsových koláčov. Vďaka krásnemu dizajnu sa forma hodí aj na servírovanie a bude krásnou ozdobou vášho prestretého stola. Forma nemá odnímateľné dno . Výhodou keramickej formy je rovnomerné vedenie tepla a keramická forma udrží koláč dlho teplý .
Expedujeme do 2 pracovných dní od objednania. ŠPECIFIKÁCIE Priemer: 28 cm
Výška: 5,5 cm
Objem: 2,5 l
Materiál: keramika
Farba: slonová kosť
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Forma na koláč je vyrobená zo špeciálnej
burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti poškriabaniu, nárazom a
teplotným šokom .
Ručne vyrobené.
Krásny francúzsky dizajn.
Ideálna na pečenie sladkých aj slaných koláčov (quiche).
Vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnky, rúry aj do umývačky
riadu.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do umývačky: Áno
Vhodné do chladničky: Áno
Vhodné do mrazničky: Áno do – 20 °C
Vhodné do mikrovlnej rúry: Áno
Vhodné do rúry: Áno do 270 °C
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/QgOcOFCC-qo“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
ČO JE QUICHE? Quiche je francúzsky slaný
koláč , jeho základom je krehké cesto a smotanová náplň. Slovo
Quiche pôvodne vzniklo skomolením nemeckého slova Kuchen, čo znamená
v preklade koláč. Teraz je quiche neoddeliteľnou súčasťou francúszkej
kuchyne. Náplň slaného koláča tvoria vajcia, tučná
smotana a iné prísady ako je napríklad slanina, cibuľa, syr atď.
Existuje veľa receptov na francúzsky quiche.
Krehké cesto je tvorené iba dvomi inregienciami a to múkou a maslom v pomere zhruba 2:1 . V niektorých receptoch nájdete tiež vajcia. Cesto je najlepšie nechať aspoň hodinu vychladnúť v chladničke, ale môžete ho tam nechať aj cez noc. Vďaka tomu sa suroviny krásne spoja a pri vaľkaní nebudete cesto tak mazľavé. Vyvaľkať by ste mali na hrúbku zhruba 3 – 4 mm . Odporúčame vaľkať cesto medzi dvomi lisami pečiaceho papiera. Quiche sa pečie v tradičných formách na quiche, ktoré majú kruhový tvar a vyšší okra, ktorý je tzv. vlnkovaný. Koláč často obsahuje dosť tuku a tak nemusíte formu vymazávať ďalším tukom.
Cesto po vaľkaní preneste do formy a vyložte vrátane vyššieho vrúbkovaného okraja. Cesto sa pečie najskôr bez náplne, zaťaženými fazuľami, ktoré odporúčame prepichať vidličkou, aby sa nenafukovalo. Až potom sa naplní a pečie dozlatova. Výsledkom je chrumkavé cesto dokookola a vláčna náplň, ktorú si môžete upraviť podľa vlastnej chuti či fantázie. Quiche je dobrý teplý aj studený . Ideálny na obed, večeru alebo napríklad na svačinu. Vyskúšajte napríklad pórkový, cibuľový, špargľový alebo napríklad slanivový quiche.
</p> QUICHE SO SLANINOU, ŠPENÁTOM A CHEDAROM <p>Cesto :**180 g hladkej múky, 80 g masla (trochu zmäknutého), cca 2 lyžice studenej vody, zarovnaná lyžička soli
Náplň** :**20 dkg anglickej slaniny na plátky, 150 g syru cheddar, 60 g baby špenátu, 1 väčšia cibuľa, 4 vajcia, 300 ml smotany na šľahanie 31%, soľ a čierne korenie
Ďalej sa vám bude hodiť** : kruhová forma na koláč s priemerom 24 cm, potravinárska fólia a alobal, lúštenina na zaťaženie cesta (ryža, šošovica, fazuľa…), vajcia na potretie cesta
Postup:
Quiche nechajte úplne vychladnúť a potom ho nakrájajte. Hneď z rúry by vám nedržal pohromade a náplň by sa roztiekla.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.mycookingdiary.cz/…zsky-quiche/
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/jQElk-MS4dI“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
ČO ĎALEJ? Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho
do košíka a pokračujte v nákupe.
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Emile Henry alebo na podobné produkty ďalších značiek.