Výrobca | Zwilling |
Dĺžka čepele | 10 cm |
Vlastnosti | Vhodné do umývačky |
Typ produktu | Špikovací nôž |
EAN | 4009839524110 |
POPIS S kolekciou nožov Four Star spôsobil Zwilling JA HENCKELS v roku 1976 doslova revolúciu na poli kuchynských nožov určených ako pre profesionálov i amatérskych kuchárov. Okrem použitia tých najkvalitnejších materiálov, bola využitá aj revolučná technológia s bezšpárovou syntetickou ergonomickou rukoväťou plynulo nadväzujúcou na čepeľ vykovanou z jedného kusu tej najkvalitnejšej nerezovej ocele tvrdenej mrazom. Výsledkom spojenia kvalitných materiálov a nových technologických postupov je nôž, ktorého čepeľ je odolná, dobre vyvážená, pružná s dlhotrvajúcou ostrosťou.
Špeciálna zmes tej najkvalitnejšej nemeckej ocele s optimálnym pomerom chrómu a uhlíka zaručuje tie najlepšie vlastnosti. Nože sú vykované z jediného kusu ocele technológií Sigmaforge® a sú tvrdené technológiou Friodur®, ktorá spočíva v tvrdení mrazom, nože sa tak stávajú tvrdšie a odolnejší a viac odolávajú korózii.
Záštita (zosilnená oceľová časť noža medzi čepeľou a rukoväťou)
slúži nielen k efektívnej ochrane prstov, poskytuje
zároveň pevnú oporu prstom a vyvažuje celý nôž, aby používanie nožov
bolo pohodlnejšie a predovšetkým bezpečnejšie.
Špikovací nôž Je všestranný pomocník, keď príde na
lúpanie a očistenie ovocia a zeleniny alebo pokrájanie menších surovín a
samozrejme pri špikovaní mäsa slaninou či cesnakom. Krátka a pevná
stredovo centrovaná čepeľ umožňuje presné krájanie a rezanie.
Údržba nožov Zwilling Umývanie a čistenie
Nože Zwilling možno vďaka špeciálnej formule kvalitnej
ocele umývať v umývačke riadu, však nože by nemali byť
vystavené teplotám nad 55 °C a nemali by sa dotýkať žiadnych iných
predmetov (hrnce, príbory, iné nože). Čistiace prostriedky pre umývačky
riadu často obsahujú agresívne chemikálie, ktoré môžu poškodiť povrch
ocele aj rukoväte, zároveň môžu skrátiť životnosť nožov a skrátiť
dobu, po ktorú si uchovajú vysokú ostrosť. Ručné umývanie je
k nožom šetrnejšie, a preto je doporučované. Nože umývajte
vlažnou vodou a šetrným čistiacim prostriedkom jemnú stranou špongie.
Krájacia podložka Odporúčame používať flexibilnú krájaciu
podložku (doštičku) – drevenú, silikónovú či
plastovú. Príliš tvrdé materiály ako je sklo, granit alebo keramika môžu
za istých okolností poškodiť čepeľ a ostrie.
Ostrenie / brúsenie Každý aj ten najlepší nôž skôr či neskôr stratí
svoju pôvodnú ostrosť a je potrebné ho nabrúsiť. A pretože tupý nôž
je nebezpečnejší než ostrý, odporúčame nože pravidelne
brúsiť. Pokiaľ na noži vznikne „zub“ či deformita,
odporúčame nôž čo najskôr zveriť do rúk odborníka.
K ostreniu odporúčame používať originálne brúsky, ocieľky a brúsne kamene Zwilling.
Radi vám sprostredkujeme brúsenie nožov priamo u výrobcu, alebo
odporučíme osvedčené nožiarstvo. Personál predajní Potten &
Pannen – Staněk vám kedykoľvek rád predvedie správny postup ostrenie
nožov.
bezpečné uloženie Skladujte nože na bezpečnom mieste
(z dosahu detí), vždy dbajte na to, aby k vám smerovala rukoväť, nie
čepeľ. Pri skladovaní by sa nože nemali vzájomne dotýkať.
Do dreveného bloku na nože alebo na magnetickú lištu ukladajte vždy iba
očistené a osušené noža.
správny nôž Vždy používajte ten správny nôž – veľkosť a textúra
spracovávaných surovín (mäsa, zeleniny, rýb, pečiva) sa veľmi líšia, a
preto používajte na jednotlivé suroviny špecifické krájací techniky a
teda aj špecifický nôž.