Ošatky sú v 2. akosti. Ošatka je vyrobená z rôznofarebného pedigu, ale kvalita je ako pri klasické ošatke. Rozmery ošatiek sú vnútorné.
Ošatky na kysnutie cesta sa vyrábajú priamo v našej firme v Morkoviciach. Všetky sa vyrábajú ručne. Sú kvalitné a preverené mnohoročným používaním v pekárňach.
Naše pekárske ošatky sú zdravotne nezávadné, o čom svedčí aj certifikovaný atest vydaný spoločnosťou ITC Zlín (Inštitút pre certifikáciu a meranie), ktorý nás oprávňuje naše pekárske pedigové ošatky vyvážať aj do iných krajín. Tento certifikát má platnosť 3 roky, resp. každé 3 roky sú ošatky certifikované.
Odporúčame: – pred použitím vysypať múkou.
- ošatku nemáčať
- po použití nechať dôkladne vyschnúť a nasucho vykefovať
- nepoužívajte ošatku priamo na pečenie chleba, slúži iba na
kysnutie cesta.
Ešte niekoľko slov k pedigu. Pedig je to prírodný pórovitý materiál, cez ktorý cesto lepšie tzv. „dýcha“. Cesto sa po nakysnutí v pekárskej ošatke vyklopí a drží si svoj tvar vrátane kopírovania jednotlivých prútov ošatkami tak, ako ho poznáme.