Objem | 9 l |
Požadované vlastnosti | Displej |
Výrobca | SousVide Supreme |
Hmotnosť | 5,9 kg |
Materiál | nerezová oceľ |
Dĺžka | 33 cm |
Farba | strieborná |
Šírka | 28 cm |
Výška | 29 cm |
** POPIS** V hrnci Sous Vide Supreme Demi pripravíte pokrmy metódou varenia Sous-Vide . Jedná sa o vákuové varenie pri nízkych teplotách , pričom je v pokrme zachované maximum chuti, šťavy a vitamínov . Je to systém vákuového varenia, pričom sa potraviny pripravujú vo vodnom kúpeli s presne regulovanou teplotou v vzduchotesnom obale. Vákuovou metódou je možné pripraviť rôzne typy jedál, napr. mäso, ryby alebo zeleninu.
Stačí vám iba tento SousVide hrniec,** vákuovačka pre odsatie všetkého vzduchu** a špeciálne vákuovacie sáčky či fólie . Potom už iba zvolíte požadovanú teplotu a čas a varíte do tej doby, kým sa ingrediencie nebudú po vidličkou rozpadať, ale na tanieri si udrží svoj tvar. Túto metódu varenia si zamilujete a už nebudete chcieť pripravovať jedla iným spôsobom.
Hrniec na vodný kúpeľ Sous-Vide Supreme je špeciálne navrhnutý pre
gurmánske varenie v domácnostiach a v malých
reštauráciách . SousVide varenie zachováva nutričné hodnoty
pokrme a výsledkom je pokrm neporovnateľne chuti a textúry .
Napríklad dokonale prepečený hovädzí steak alebo šťavnaté kačacie
prsia. A to všetko jednoducho s jedným stlačením tlačítka.
ŠPECIFIKÁCIE Rozmery: 33 × 28 × 29 cm
Vnútorné rozmery: 28 × 22,2 × 16,5 cm
Objem: 9 l (cca 12 porcií po 113 g)
Maximálna hĺbka kúpeľa : 15,24 cm (dostatočná hĺbka pre prípravu jahňacích kotliet a podobne)
Rozsah teploty : 30°C až 99°C
Presnosť merania : 1°C
Hmotnosť: 5,9 kg
Materiál: nerezová oceľ
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Pokrm si zachová svoju charakteristickú
arómu, živiny maximum chuti a tiež svoju šťavnatosť.
Jedná sa o zdravé varenie bez zbytočného tuku so zachovaním nutričných hodnôt.
SousVide usporí energiu a zároveň špinavý riad. Možnosť prípravy až 12 porcií naraz.
Čistenie je veľmi jednoduché, pretože všetky potraviny sa pripravujú zavákuované a preto hrniec stačí len opláchnuť a usušiť.
Je možné používať s vákuovými sáčkami iných výrobcov.
Prehľad o teplote – LED displej.
Rozsah teploty od 30°C do 99°C s presnosťou merania na 1°C.
</td> </tr> <tr> <td></td> <td> Nieje
možné umývať v umývačke riadu.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ
RADY </p> Ako to vlastne funguje?
<p>Metóda Sous Vide bola tajomstvom tých najlepších šéfkuchárov po
dlhé roky, teraz je ale dostupné aj pre bežných užívateľov. Jedná sa
o prípravu potravín za nižších teplotách vo vákuu.
<table> <tbody> <tr> <th width=„31%“></th>
<th width=„1%“> </th> <th width=„31%“></th>
<th width=„1%“> </th> <th width=„31%“></th>
</tr> <tr> <td>
Ochutiť
</td> <th width=„1%“></th>
<td>Zavákuovať </td> <th
width=„1%“></th> <td>Zľahka variť
</td> </tr> <tr> <td> Mäso pripravované vo vákuu si
zachová všetky svoje prírodné chute. Pokiaľ ho ale ešte dobre ochutíte,
prestúpi chuť korenia celým mäsom.
</td> <th width=„1%“> </th> <td>
NNajdôležitejší moment celého postupu – vákuovanie. Týmto krokom
vysajete vzduch zo sáčku, uzavriete ho a zabránite tak, aby chute a aróma
opustili sáčok počas varenia.
</td> <th width=„1%“> </th> <td> Pri tejto metóde
sa ingrediencie varia dlhšie pri nižších teplotách a sú jemnejšie.
Pokiaľ chcete napríklad hovädzie medium rare, nemali by ste prekročiť
teplotu 56,5 °C.
</td> </tr> </tbody> </table>
<iframe src=„https://player.vimeo.com/video/134029596?title=0&byline=0&portrait=0“ width=„640“ height=„360“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
<iframe src=„www.youtube.com/…/V6gmQnrx1VU“
width=„350“ height=„314“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe><iframe
src=„www.youtube.com/…/-ba99W7vxao“
width=„350“ height=„314“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
ČO ĎALEJ? Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho
do košíka a pokračujte v nákupe.
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Sous Vide Supreme alebo na podobné produkty ďalších značiek.