Sada obsahuje 2 tlakové hrnce (veľký – 6 l, malý – 3 l – oba priemer 22 cm), naparovaciu vložku so stojanom, pokrievku pre tlakové varenie a sklenenú pokrievku, s ktorou môžete tlakové hrnce používať aj ako bežné hrnce. Tlakový alebo Papinov hrniec. Klasický papiňák poznáme asi všetci, málokto ale však vie, že techonológia tlakového hrnca sa prvýkrát objavila už v roku 1679. Vďaka vyššiemu tlaku vo vnútri hrnca dochádza k zvýšeniu teploty varu, a tým tiež k rýchlejšiemu uvareniu pokrmu. V poslednej dobe bola metóda varenia v tlakovom hrcnci znovuobjavená, a to nielen vďaka výraznej úspore energie a času pri varení, ale aj kvôli šetrnosti k spracovaným surovinám, v ktorých vďaka kratšej dobe varenia ostane viac nutrične hodnotných látok. Súčasne vďaka uzavretému hrncu je výraznejšia chuť a vôňa pripravovaného pokrmu. Zwilling EcoQuick – bezpečný tlakový hrniec. Zwilling EcoQuick predstavuje najnovšiu generáciu tlakového hrnca: atraktívny, robustný, ľahký na používanie a vhodný pre všetky druhy sporákov vrátanie indukčných a hlavne vďaka bezpečnostným poistkám bezpečný. Telo hrnca a pokrývky sú vyrobené z leštenej a poškrabaniu odolnej nerezovej ocele 18/10. Tepelne odizolované, ergonomicky tvarované rukoväti sú vyrobené z odolného čierneho plastu. Sendvičové dno SIGMA Classic so silným hliníkovým jadrom oplášteným nerezovou oceľou 18/10 zaisťuje optimálnu a rovnomernú tepelnú vodivosť a uchovávanie tepla, čo zvyšuje úsporu energie znížením výkonu sporáku ihneď po zahriatí hrnca.Vďaka širokej škále príslušenstva môžete tlakový hrnec Zwilling EcoQuick používať na:vareniedusenierestovanieparné varenie (s naparovacou vložkou)fritovanie (s fritovacou vložkou) – nikdy nefritujte pod tlakom! Ľahká voľba nastavení – 2 úrovne nastavenia tlaku. Ľahké nastavenie vnútorného tlaku voľbou z 2 nastavení: Level 1 – mierne varenie. Pri nastavení Level 1 je maximálny tlak vo vnútri hrnca nastavený na 0,6 bar, čím dôjde k zvýšeniu teploty varu na 110 °C. Toto nastavenie je vhodné pre jemnejšie potraviny, ktoré rýchlo strácaju tvar – ryby a zelenina. Level 2 – rychlé varenie. Pri nastavení Level 2 je maximálny tlak vo vnútri hrnca nastavený na 1,0 bar, čím dôjde k zvýšeniu teploty varu na 120 °C. Toto nastavenie je ideálne na prípravu mäsa (predovšetkým hovädzieho) a omáčok.Všetko pod kontrolou Indikátor vnútorného tlaku pre ľahkú vizuálnu kontroluRychlé a bezpečné uvoľnenie tlaku vo vnútri hrnca bez rizika opareniaBezpečnosť na 1. mieste Bezpečnostný ventil (zabraňuje otvoreniu hrnca pri vysokom vnútornom tlaku) Ľahké „uzamknutie“ rukoväti do správnej polohyTepelne odizolovaná a ergonomicky tvarovaná rukoväť pre bezpečnú manipuláciu aj s plným hrncomAj na indukciu Vhodné na všetky tepelné zdroje – vrátane indukčných sporákov Sigma Classic – trojvrstvové sendvičové dno 1. Nerezová oceľ 18/10 – hygienická a chuťovo neutrálna, ľahká údržba, odolná voči poškrabaniu 2. Silné hliníkové jadro – rovnomerná a rýchla distribúcia tepla, uchovávanie a uvoľňovanie tepla 3. Magnetická nerezová oceľ 18/10 – vhodná na indukciu a ľahko umývateľná nerezová oceľ 18/10sendvičové dno so silným hliníkovým jadromgravírovaná meraca stupnicaergonomické rukoväti odolávajú vyššiemu zahriatiuvhodné na všetky typy sporákov, vrátane indukciepriemer hrnca 22 cmvhodné do umývačky (s výnimkou pokrievok a tesnenia)