Zvodný dekantér Mamba , dizajnovaný priamo Maximilianom J. Riedelom, pripomína svojím tvarom rovnomenného hada. Tým, ako víno preteká každým záhybom, sa dekantuje 2×. Zaistí sa tým rovnaký efekt, ako po hodinách dekantácie v bežnej karafe. Vzpriamená poloha a sila slávnej čiernej mamby prenesená do sklenenej podoby vytvára mnoho vzduchových káps, ktoré víno priamo nabijú počas nalievania do pohárov. Keď víno preteká zakriveniami, Mamba vydáva klokotavé zvuky, ktoré sú sluchovým sprievodom dekantačného procesu, keď víno prechádza vákuom vytvoreným v základni dekantéra Mamba.
Úvaha Christiana Moueixa o dekantácii:
„Ja osobne dávam prednosť dekantácii pri mladých, ako aj pri zrelších vínach. V prípade zrelých vín je dekantácia výrazom rešpektu, v prípade mladých vín výrazom dôvery. Dekantácia zrelých vín krátko pred podávaním zaistí, že farba a čírosť nebude znehodnotená usadeninami, ktoré sa vo víne vytvorili v priebehu skladovania. Dekantácia mladých vín niekoľko hodín pred podávaním poskytne vínu možnosť rozvinúť svoj buket, nadobudnúť stupeň zrelosti, aký by inak dosiahlo len dlhoročným skladovaním.“
Pre zobrazenie viacerých produktov odoberte niektorý z filtrov