10 cm vysoké mlynčeky sú vyrobené z tradičného bukového dreva, patinovaného do podoby starého dreva. Po odskrutkovaní korunky a stiahnutí vrchnej časti ich ľahko naplníte. Decentná ozdoba s nádychom nostalgie. Prvý mlynček na soľ a korenie Bistro so svojím typickým decentným zdobením bol skonštruovaný v roku 1874. Technológia spracovania bola dnes, samozrejme, prispôsobená 21. storočiu, aj napriek tomu je kľúčovým komponentom týchto mlynčekov bukové drevo rovnako, ako tomu bolo v minulosti. Zámerne vytvorená patina dáva pripomenúť viac ako 200 rokov trvajúcu tradíciu ručnej výroby originálnych a ikonických francúzskych mlynčekov.Pri mletí otáčajte hornou časťou mlynčeka v smere hodinových ručičiek. Na mlecí mechanizmus, ktorý je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele 18/10, špeciálne ošetrenej patentovanou metódou, aby viac odolávala korózii, celkovému opotrebovaniu a zachovávala si dlhotrvajúcu ostrosť, je poskytovaná celoživotná záruka. Nastaviteľná hrubosť mletia utiahnutím / povolením korunky (vrchná kovová časť mlynčeka). Mlynčeky sú rozlíšené farebným krúžkom na vrchnej strane korunky – čiernym pre korenie a bielym pre soľ. Mlynček na korenie: mlecí mechanizmus má špirálovitý tvar a má dvojitý rad zubov, ktoré zrnká korenia navádzajú a pridržiavajú na zaručenie dokonalého namletia. Nie je určený na mletie soli!. Mlynček na soľ: mlecí mechanizmus na soľ je skonštruovaný tak, aby drvil hrubú suchú kamennú soľ, ideálne s kryštálmi s priemerom 4 mm a menej. Nie je určený na mletie korenia!. Hlavné výhody Peugeot Paris mlynčekov na korenie a soľ. jednoduchá manipulácia pri naplňovaníceloživotná záruka na mlecí mechanizmusnostalgicky elegantný dizajnergonomické spracovanietelo mlynčeka je vyrobené z čisto prírodného materiáluvyrobené 100 % vo Francúzsku Starostlivosť. čistite mäkkou suchou handričkouneumývajte v umývačke riaduchráňte pred vlhkom a prílišným teplom Meliem, melieš, melieme. Pri mlynčeku Paris na korenie odporúčame používať sušená zrnká korenia s priemerom 6 mm a menej, a to korenie biele, čierne alebo zelené. Zmesi farebných korení by nemali obsahovať viac ako 15 % červeného (ružového) korenia. Mlynček možno použiť i na mletie sušeného koriandra. Majster Peter neprekoreň toto prasa. Pravdepodobne viete, že korenie môže byť zelené, čierne, biele alebo červené (ružové). Tušili ste, že všetky 4 farby pochádzajú z rovnakej rastliny? ZELENÉ KORENIE. Pochádza z koreninových zrniek, ktoré sú zozbierané predtým, než dozrejú. Zelené korenie možno konzumovať čerstvé, zavarené, sušené alebo sublimačne sušené. ČIERNE KORENIE. Koreninové zrnká sa zbierajú, keď sa ich farba zmení na oranžovožltú a sušia sa výhradne na slnku. Slnko zrnká vysuší, ich farba sa zmení na čiernu, a tým vznikne „čierne korenie“. BIELE KORENIE. Koreninové zrnká sa zbierajú, keď majú čerešňovočervenú farbu a sú úplne zrelé. Potom sa na niekoľko hodín ponoria do vody, aby bolo možné odlúpiť dužinu a nechať len zrnko, ktoré sa potom ešte suší, kým nemá krémovobielu farbu. ČERVENÉ KORENIE. Keď sú koreninové zrnká celkom zrelé a majú jasnočervenú farbu, pozbierajú sa a sušením na slnku vzniká červené korenie. Mlynčeky Peugeot = precízna ručná práca, francúzska tradícia, doživotná záruka. Mlynčeky Peugeot nie sú len obyčajným tovarom. Od roku 1810 sú symbolom tradičnej francúzskej vášne pre gastronómiu a umenie užívať si život. Mlynčeky majú elegantný dizajn a ergonomické spracovanie, ktoré zabezpečí, že vám mlynček výborne padne do ruky. Telá mlynčekov aj mlecie mechanizmy sú vyrábané výhradne vo vlastných prevádzkach Peugeot vo Francúzsku a výsledný výrobok je kompletovaný ručne. Každý z nich v sebe teda nesie nedoceniteľný dotyk ľudskej ruky, ktorý mlynčeky Peugeot odlišuje od lacných čínskych výrobkov, vznikajúcich na automatických linkách, doslova bez zásahu ľudského faktora. Kontrolóri Peugeot po skompletizovaní ešte overujú funkčnosť jednotlivých častí mlynčeka a následne jeho bezchybné fungovanie. Vďaka tomu firma Peugeot poskytuje celoživotnú záruku na mlecí mechanizmus.