Mlynčeky Peugeot nie sú len tovar. Od roku 1810 sú symbolom tradície francúzskej vášne pre gastronómiu a umenie užívať život. Telá mlynčekov a mlecie mechanizmy sú vyrábané výhradne vo vlastných prevádzkach Peugeot vo Francúzsku a ručne ich kompletizujú pracovníci, ktorí každému mlynčeku dávajú nedoceniteľný dotyk ľudskej ruky, ktorý mlynčeky Peugeot odlišuje od čínskych výrobkov, ktoré vznikajú doslova bez zásahu ľudského faktora. Kontrolóri potom overia súčinnosť jednotlivých súčastí mlynčeku a jeho bezchybné fungovanie. Vďaka tomu Peugeot poskytuje celoživotnú záruku na mlecí mechanizmus. Peugeot Drevený mlynček Paris Antique. Modelový rad mlynčekov Paris patrí medzi najobľúbenejšie, je k dispozícii v rôznych farbách a v rozličných veľkostiach. Svoju obľubu si získal ich veľmi elegantný dizajn a ergonomické spracovanie, ktoré zaistí, že vám mlynček výborne padne do ruky. S novou nostalgickou kolekciou Antique sa vrátite späť v čase. Zámerne vytvorená patina dáva pripomenúť viac ako 200 rokov trvajúcej tradícii ručnej výroby originálnych a ikonických francúzskych mlynčekov. Mlynček z bukového dreva bude pomyselnou čerešničkou na torte na vašom prestretom stole. Ľahké plnenie po odskrutkovaní korunky a sňatie vrchnej časti. Pri mletí otáčajte hornou časťou mlynčeka v smere hodinových ručičiek. Na mlecí mechanizmus, ktorý je vyrobený z nerezovej ocele 18/10, ošetrený patentovanou metódou pre vyššiu odolnosť proti korózii, opotrebovaniu a pre dlhotrvajúcu ostrosť, je poskytovaná celoživotná záruka. Nastaviteľná hrubosť mletia utiahnutím / povolením korunky (vrchná kovová časť mlynčeka). Mlynčeky sú rozlíšené písmenami P a S na vrchnej strane korunky. Mlynček na soľ: mlecí mechanizmus na soľ je konštruovaný tak, aby drvil hrubú suchú soľ – morskú aj kamennú. Ideálne s kryštálmi o priemere 4 mm a menej. (Mlynček na soľ nemožno použiť na mletie čierneho korenia) Mlynček na korenie: mlecí mechanizmus má špirálovitý tvar a je opatrený dvojitou radom zubov, ktoré zrnká čierneho korenia navádzajú a pridržiavajú na zaručenie dokonalého namletia. Odporúčame používať sušená zrnká čierneho korenia s priemerom 6 mm a menej, a to korenie biele, čierne alebo zelené. Zmesi farebných korení by nemali obsahovať viac ako 15% červeného (ružového) korenia. Možno použitie i k mletiu sušeného koriandru. (Mlynček na korenie nemožno použiť na mletie soli) zámerne vytvorená patina bukové drevo