materiál: železo – priemer: 24 cm – výška: 4,5 cm – rukoväť
z nerezovej ocele – séria: Ferrum – značka: KELA Strojovo kovaná
panvicu. Veľmi silné a ťažké prevedenie. Pred prvým použitím je nutné
panva vypáliť. Ideálna na prípravu steakov, prudké restovanie mäsa či
zeleniny a grilovanie, vynikajú extrémne tepelnou vodivosťou. Oceľ použitá
na výrobu panvíc Ferrum je 100% prírodný materiál. Panvice nie sú
opatrené žiadnym umelým nepriľnavým povrchom, sú ekologické a
recyklovateľné. Železné panvice sú vhodné na všetky druhy sporákov
vrátane indukcie, ale používaná platňa musí byť väčší ako priemer
panvice. Panva sa tak nebude pri prvotnom vypálenie krútiť a deformovať,
čím by došlo k poškodeniu a trvalému znehodnoteniu panvy. Najlepší
spôsob využitia tejto panvy je na plynovom sporáku. Na grilovanie na panvici
je najlepšie železná kovaná panvu. Čím masívnejšie, tým lepšie. Pred
prvým použitím je nutné panva vypáliť podľa nasledujúcich pokynov, aby
nedošlo k jej znehodnoteniu: 1. panvicu vymyte bežným saponátovým
prostriedkom na riad a horúcou vodou 2. po umytí panvicu vysušte 3. suchú
panvicu postavte na sporák a veľmi silno rozohrejte 4. až teraz pridajte
olej 5. až sa olej rozpáli pridajte nahrubo nakrájané plátky surových
zemiakov sa šupkami a veľa soli 6. zemiaky dobre opečte a potom
vyhoďte – zaistite dostatočný odťah pár pomocou digestora 7. po
skončení železnou kovanou panvicu opäť umyje a vytrite mastným papierom,
aby pri skladovaní nerezivěla Na záložke Video môžete zhliadnuť
videonávod na vypálenie panvy.