Priemer | menej ako 24 cm |
Materiál | hliníkové |
Hmotnosť | 0,7 kg |
Objem | 0,7 l |
Farba | čierna |
Typ | univerzálny;na smaženie |
Výška | 4 cm |
Vhodné pre | klasické sporáky (plyn, elektrika, sklokeramická doska) |
Vhodné do umývačky | nie |
Vhodné do rúry | do 260°C |
Výrobce | Swiss Diamond |
POPIS Panvica z kolekcie Classic od výrobcu Swiss Diamond má priemer 18 cm a je vyrobená z hliníka so špeciálnou nepriľnavou vrstvou, ktorá umožňuje zdravé varenie bez tuku. Panvica je vhodná na plynové, elektrické sporáky, keramické varné dosky a tiež do rúry do 260°C. Odporúčame iba ručné umývanie. Patentovaný diamantový povrch prináša perfektný rozvod tepla, nepriľnavosť a extrémnu odolnosť .
Povrch každého kusu riadu Swiss Diamnod obsahuje až 200 000 diamantových krištáľov , vďaka tomu si riad dlhodobo uchováva nepriľnavé vlastnosti. Diamanty sú najtvrdší materiál vôbec a povrch riadu vďaka nim získava veľkú pevnosť a dlhú životnosť. Diamanty sú zároveň lepším vodičom tepla ako kov (4 krát vodivejšia ako meď).
Teplo je rozvádzané rovnomerne po celom povrchu panvice . Diamanty tiež umožňujú vytvoriť dokonalý výpek, ktorý na panvici ostatné po restovaní mäsa alebo zeleniny – ten potom môžete využiť k príprave omáčky. Diamanty zaisťujú prirodzene nepriľnavý povrch , vďaka tomu je povrch panvice dokonalo odolný voči prichyteniu potravín. Môžete tak variť s minimálnym množstvom tuku alebo úplne bez neho.
špecifikácie Priemer: 18 cm
Výška: 4 cm
Hmotnosť: 0,7 kg
Objem: 0,7 l
Materiál: hliník, špeciálna neprilnavá vrstva z diamantových krištáľov
Farba: čierna
PRAKTICKÉ RADY Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickú dosku
Vhodné do rúry: Áno, do 260 °C**
Vhodné do umývačky:** Nie
Návod na použitie a vhodná starostlivosť o nepriľnavý riad Swiss Diamond
Ak váš riad Swiss Diamond riadne udržiavate a čistíte, poskytne vám celoživotnú a neprekonateľnú službu nepriľnavého riadu. Jeho použitie je jednoduché, čisté a pohodlné. Vždy dodržiavajte pokyny k použitiu a vhodnú starostlivosť. Ich nedodržiavaniu vedie k zrušeniu platnosti obmedzenej doživotnej záruky na nepriľnavosť.
1. Používajte merný (primeraný) ohrev - vysoká tepelná záťaž nie je nikdy nutná vzhľadom k tomu, že riad Swiss Diamond je prirodzene vysoko tepelne vodivý. Začnite variť na miernom ohni a následne podľa potreby patrične upravte. Panvicu pokládajte vždy do stredu vykurovacej plochy. Upozornenie: Pri prehriatiu nad odporúčenou teplotou môže dôjsť k poškodeniu povrchu panvice.
**2. Predhrejte na strednom ohni ** – Pokiaľ to recept odporúča, panvicu pred použitím nechajte potrebnú dobu predhriať. Tu je panvica dostatočne horúca, môžete jednoducho otestovať niekoľkým kvapkami vody. Ak voda začne prskať alebo vytvorí tzv. gorálky, viete, že je panvica pripravená. V prípade, že sa voda ihneď vyparí, stíšte plameň a opakujte test po 3 minútach. Prázdnu panvicu nie je v závislosti na zdroji tepla vhodné predhrievať viac ako 5 minút.
3. Varenie na oleji - Riad Swiss Diamond bolo navrhnuté pre zdravé varenie. To znamená, že k vareniu potrebujete iba veľmi malé množstvo oleja alebo žiadny. Pokiaľ sa rozhodnete použiť olej, vždy ho použite pri správnom nastavení tepelného výkonu. Prečítajte si viac o voľbe oleja na varenie. Upozornenie: Nikdy nepoužívajte nepriľnavé spreje.
4. Správne kuchynské náradie a nástroje - Používajte vždy silikónové alebo drevené kuchynské náčinie – vyvarujte sa používaniu kovových predmetov. Nepoužívajte akékoľvek kuchynské nástroje, ktoré majú ostré hroty alebo hrany. Jedlo na panvici nesekajte ani nekrájajte. Pokiaľ v riadu Swiss Diamond používate ponorný mixér alebo elektrický šľahač, dajte pozor, aby ste sa nedotkli strán alebo dna panvice.
**5. Použitie v rúre ** – Používanie riadu Swiss Diamond je bezpečné do 260°C. Za takýchto podmienok sa rukoväte veľmi rozpália – pri vyberaní riadu z rúry teda vždy používajte ochranné rukavice.
**6. Čistenie ** – Pred prvým použitím a následne po každom použití riadu dôkladne umyte vodou so saponátom. Nepoužívajte agresívne čistiace prostriedky na rúry alebo drátenky, ktoré môžu poškodiť nepriľnavý povrch riadu. Aj keď je možné riad Swiss Diamond umývať tiež v umývačke riadu, odporúčame ho predovšetkým umývať ručne. Pre udržanie účinnosti ohrevu je dôležité riadu umyť po každom použití. Pokiaľ riad neumyjete dôkladne, môže sa stať, že na jeho povrchu ostanú stopy potravín, ktoré po ohreve z uhoľnatejú. Zkarbonizované vrstvy pôsobia, že jedlo následne ostane na povrchu prilepené. Používanie agresívnych čistiacich prostriedkov (najmä vysoko účinných prostriedkov do umývačky) spôsobuje vyblednutie alebo odfarbeniu nepriľnavého povrchu riadu. Pokiaľ dôjde k opakovanému bieleniu riadu, môže dôjsť k trvalému odstráneniu nepriľnavých vlastností. Použitie ostrých alebo abrazívnych čistiacich prostriedkov má za následok zánik záruky výrobcu.
7. Skladovanie - Pokiaľ panvice pokládate jednu na druhú, odporúčame medzi ne vložiť papierový obrúsok, aby ste predišli ich vzájomnému poškriabaniu. Ak je to nutné, rukoväte môžete utiahnuť vhodným ručným skrutkovačom.
Najčastejšie problémy, ktoré sú spojené s použitím akéhokoľvek nepriľnavého riadu, sú spôsobené poškriabaním panvíc kovovými príbormi, použitím panvice pri nadmernej teplote a chybného čistenia. Dodržiavaním vyššie uvedených pokynov môžete predĺžiť životnosť vášho riadu o mnoho rokov!
Zdroj: www.atranet.cz
čo ďalej?
Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Swiss Diamond alebo na podobné produkty ďalších značiek.