Dosky na krájanie MIYABI sú nevyhnutným pomocníkom pri práci s nožom. Japonský prémiový výrobca nožov navrhol dosky na krájanie presne tak, aby bol potenciál nožov MIYABI využitý na maximum. Dosky z dreva Hinoki sú vyrobené z** jedného kusa dreva** , pri ich výrobe teda neboli použité žiadne lepidlá. Obidve strany dosky môžete použiť na krájanie: ovocia a zeleniny, mäsa, rýb alebo pečiva. Starostlivo zvolený materiál chráni jemné ostrie japonských nožov a uchováva ostrosť nožov na dlhý čas.
Hinoki je** ľahké** , ale zároveň** tvrdé drevo** pochádzajúce z japonského cyprusu. Vyznačuje sa vysokou odolnosťou proti tleniu a dokonale tak čelí pôsobeniu kyselejšieho prostredia, vlhkosti a soli. Je prirodzene antibakteriálne a trvanlivé.
Po použití odporúčame iba ruční umývanie teplou vodou a čistiacim prostriedkom, najlepšie utrieť vlhkou handričkou a potom utrieť dosucha. Dosku je vždy dobré nechať doschnúť vo vzpriamenej polohe.
Pre zachovanie dlhej životnosti dosky sa vyhýbajte použitiu v extrémnej vlhkosti či v extrémnych teplotách. Pravidelné ošetrenie za studena lisovaným olejom udrží vašu dosku dlho krásnu. Olej tiež zabraňuje prenikaniu vlhkosti a zachováva prirodzenú farbu a štruktúru dreva.<BR>
Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry , rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a úrovňou nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu.
Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradíciou už dlhé storočia. Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, kráse a technickej dokonalosti. Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície. Ohromujúca bezmála „chirurgická“** ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín.** Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm.