Základná súprava na pečenie v drevenom boxe obsahuje:**
Začnite šľahať vaječný bielok v medenej miske, bielok by mal mať izbovú teplotu. Odporúčame použiť čo najčerstvejšie vajíčka.
Profesionáli a vyspelí kuchári na celom svete šľahajú bielky práve v medených misách.
Silikónovú podložku na pečenie Tovolo môžete používať opakovane namiesto papiera na pečenie. Vďaka nepriľnavému povrchu jednoducho zoberiete pečivo z plechu aj bez nutnosti jeho potretia olejom. Ak máte menšiu rúru alebo plech, môžete si podložku bežnými nožnicami zmenšiť na mieru, akú potrebujete. V období medzi pečením môžete podložku skladovať zrolovanú v zásuvke vo vašej kuchyni, kde zaberie minimum miesta. Podložka je vhodná aj na vaľkanie cesta. Čistenie je jednoduché rovnako ako použitie – stačí utrieť vlhkou handričkou alebo umyť v umývačke riadu.
Rajnica na varenie vo vodnom kúpeli s porcelánovou vložkou zo série riadu M’cook od francúzskej značky Mauviel ponúka profesionálom aj amatérskym kuchárom tie najlepšie kulinárske technológie. V 0,8 l
Päť vrstiev materiálu zaisťuje perfektnú tepelnú vodivosť, teplo je prenášané veľmi rýchlo a rovnomerne. Rukoväti sú vyrobené z liatej nehrdzavejúcej ocele, z liateho železa alebo bronzu a podčiarkujú čistý a moderný dizajn tohto riadu.
So sériou M’cook sa stáva aj to najnáročnejšie varenie ozajstným potešením.
Výhody riadu Mauviel M’cook:
Silikónová špachtľa Tovolo je odolným pomocníkom na otáčanie, miešanie, stieranie a obracanie. Dômyselný tvar si poradí aj so všetkými horšie dostupnými rohmi pekáčov.
**Nepriľnavá forma na biskupský chlebíček 30 cm M’passion.
Vďaka <STRONG>medenej mise na džem Mauviel** , tak oceňovanej vo francúzskej kuchyni, jednoducho premeníte sladké plody na lahodné džemy, ovocné želé alebo zaváraniny. Je vyrobená z medeného materiálu citlivého na teplo. Pretože vnútorná stena je z medi, ktorá v styku s bežnou potravinou reaguje, je misa vhodná iba na spracovanie potravín s vysokým obsahom cukru . (Ten zamedzuje reakcii s meďou.)
V tejto širokej plytkej mise, steny ktorej tvorí tepelne vodivý medený kov, veľmi rýchlo dosiahnete bod varu a podporíte tak prirodzenú tvorbu pektínu v spracovávanom ovocí. Na vnútornej strane misy nenájdete žiadne spoje, povrch je bezpečný na spracovanie aj veľmi cukornatých potravín, ako napríklad čokolády. Misa je teda ideálna na prípravu marmelád, karamelu, rozpúšťanie čokolády, vymiešanie cukru a ďalších pokrmov s vysokým obsahom cukru.
Medené formičky na bábovky Canelés de Bordeaux , tiež známe aj ako cannelé Bordelais, sú úplne magické. Malé zákusky s bohatou rumovo-vanilkovou arómou uzavretou pod chrumkavou karamelovou kôrkou. Túto populárnu receptúru vyvinul asi pred 300 rokmi neznámy kuchár z Bordeaux. Odvtedy zaznamenala mnoho úprav. Lesklý, tmavohnedý až takmer čierny povrch, horkosladká chuť v prvom súste, chrumkavá sladká karamelová kôrka perfektne kontrastuje s jemným prostriedkom rozvoňaným vanilkou a rumom – to je základná charakteristika tohto dezertu. Tieto malé bábovky sa po rokoch opäť dostávajú na výslnie, a časom určite budú súperiť s Crème brûlée o najobľúbenejší karamelizovaný dezert. Pečú sa v špeciálnych formách – či už medených s cínovaným vnútrom, alebo modernejších silikónových. Často sa podávajú s koňakom alebo vínom, tak ako to bývalo skôr na tradičných francúzskych degustáciách.
**
<STRONG>Ako používať medený riad Mauviel:**
Pred prvým použitím a po každom použití umyte riad horúcou mydlovou vodou, vypláchnite a osušte.
Riad nie je vhodný do umývačky riadu! Údržba:
Séria M’passion je určená pre všetkých gurmánov, ktorí si užívajú prípravu dezertov rovnako ako ich konzumáciu. Nájdete tu široký výber produktov na prípravu múčnikov a čokoládových špecialít. Sú vyrobené z medi, nehrdzavejúcej ocele a hliníka. Séria Mauviel M’passion uspokojí túžby náročných milovníkov kvalitného dezertu z celého sveta.
Brúsená forma na suflé slúži nielen na upečenie dokonalého suflé alebo zapečeného jablka, ale aj na ich následné štýlové servírovanie.
**Riad nie je vhodný do umývačky riadu!