Výrobca | Staub |
Farba | sivá |
Objem | 5,2 l |
Rozmery | 26 cm / 5,2 l |
Priemer | 26 cm |
Indukčný ohrev | Áno |
Farba | biela |
Farba | biela hľuzovka |
Rozmery | 26 cm |
Zdeněk Pohlreich: „Kvalita chce čas. Liatinový hrniec je ideálny na pomalé varenie. Už od doby, kedy predstavil riad STAUB svetoznámy šéfkuchár a legenda francúzskej gastronómie Paul Bocuse, sa tieto výrobky vyznačujú dokonalou funkčnosťou, skvelým dizajnom a nekonečnou trvanlivosťou. Nesmrteľný riad, bez ktorého si už svoju domácu kuchyňu nedokážete predstaviť. ” Liatinový hrniec Staub Cocotte, biela hľúzovka, Pohlreich Selection, 26 cm / 5,2 l. Liatinový hrniec z rady Cocotte vyrobený vo francúzskom Alsasku spoločnosťou Staub, vyzýva na pomalé varenie, dusenie alebo aj na prípravu polievok. Zachovajte pripravovanej zelenine všetky vitamíny a chuť, mäsu zase šťavnatosť a na váš stôl prineste jedinečnú atmosféru smaltovaného riadu. Práve vďaka smaltovanému povrchu a liatinovému materiálu uchováva riad teplo alebo chlad ďaleko dlhšiu dobu než bežný riad. Ďalšou veľmi podstatnou výhodou liatinového riadu je použitie na všetkých typoch ohrevných plôch vrátane indukcie a rúry.Hrniec s priemerom 26 cm a objemom 5,2 l je ako stvorený na prípravu jedla pre početnejšiu rodinu alebo keď pozvete na obed či večeru vašich priateľov. Vďaka termoakumulačným vlastnostiam liatinového riadu môžete počas servírovania jedla bez obáv konverzovať, užiť si milú spoločnosť a nemusíte sa obávať, že jedlo vychladne. Neponáhľajte, vychutnávajte! Užite si jednak jedlo, ale aj spoločnosť.Vyskúšajte vychýrené recepty „pomalého varenia“ ako je ratatouille, kohút na víne, alebo dusené kura v smotanovej omáčke á la Bresse, na ktorú pred servírovaním nastrúhate hľúzovku. Alebo využijete váš liatinový hrniec na niečo úplne iné – upečte v ňom domáci chlieb!Extrémne odolný materiálVhodné na všechtky typy varných povrchov, vrátane indukcieVhodné do rúry až do 250°CMožno umývať v umývačke riadu, odporúčame šetrnejšie ručné umývanieServírovanie z rúry alebo sporáku priamo na stôl Parametry liatinového hrnca s pokrievkou. Hmotnosť 5,7 kgObjem 5,2 l (celkový objem)Priemer 26 cm, priemer dna hrnca 21,7 cmDĺžka (vrátane úchytov) 32,7 cmVýška (vrátane pokrievky) 16,7 cm, (bez pokrievky 11,8 cm)Hrúbka dna 0,4 cm Aromatický dážď. Zlepšená konštrukcia a značná hmotnosť plochého veka so špeciálnymi hrotmi, má za následok vynikajúce zadržiavanie vlhkosti a rovnomernú distribúciu v celom hrnci. 9× efektívnejší. Malé hroty pod pokrievkou zaručujú plynulú cirkuláciu, vytvárajúce ideálne podmienky na pomalé varenie, perfektné na dusenie, opekanie, pečenie a smaženie. Pokrmy ešte šťavnatejšie. Staub Cocotte udržuje až o 10% viac vlhkosti počas varenia než v inom liatinovom riade. Ďalšie výhody liatinového riadu:. Ikonická niklová alebo mosadzná rukoväť na pokrievke je odolná až do 250°CVyvýšený okraj samotnej pokrievky môže slúžiť na odkladanie varešky alebo pri chladení v hrnci na odloženie kociek ľaduJedinečný dizajn rukoväte pre jednoduchý a bezpečný úchop a ľahkú manipuláciu aj s plným hrncom Materiál. Liatina je veľmi odolná voči teplotným šokom, ale tiež je odolná voči poškrabaniu. Jej stály vzhľad a nadčasový dizajn sa ideálne hodí aj na servírovanie priamo z hrnca. Vďaka svojmu nepriľnavému povrchu sa hodia aj na karamelizovanie, restovanie, dusenie ale predovšetkým na pomalé varenie. Liatinový riad Staub sa veľmi ľahko udržuje a je veľmi pohodlný pri používaní. Výroba. Samotná výroba liatinového riadu zahŕňa stovky vizuálnych aj technických kontrol. Preto si môžete byť istí jedinečnou kvalitou a precíznosťou s ktorou do vašej domácnosti vstúpi riad Staub.Odlievanie liateho riadu nie je ľahká úloha. Výroba začíná prípravou hliníkovej formy, vďaka ktorej vznikne piesková forma určená len na jeden odliatok. Odlievanie taveniny zo surového železa a koksu prebieha automaticky, pod dozorom ľudského oka. Z odliatku je na vibrujúcom páse postupne odklepávaný zvyšok pieskovej formy a následne sa ručne začisťuje. Výrobok už má konečný tvar, ale ešte potrebuje veľa starostlivosti, aby mal vlastnosti, ktoré sú pre liatinu typické. Potom už je na rade zušľachťovanie, kedy výrobok prechádza obrúsením odliatkov, otryskávaním oceľovým pieskom a smaltovaním, ktoré prebieha až v 3 vrstvách. K dokončeniu jedinečného hrnca už chýba len vypálenie pri teplote 800°C po dobu 30 minút.Jedinečný liatinový riad, ktorý má nielen perfektné vlastnosti, ale tiež osobitý dizajn priamo z Francúzska. Aj tak by sa dala definovať značka Staub. Predstavte si rok 1974 a francúzske Alsasko, ktoré je preslávené vďaka bohatým skúsenostiam nielen v oblasti kulinárstva, ale tiež kvôli remeslným zručnostiam. Práve tu založil Francis Staub spoločnosť, ktorá sa len o pár rokov neskôr spojila s michelinským šéfkuchárom Paulem Bocusem, aby prepožičial svoju tvár riadu, ktorý by podľa neho nemala chýbať v žiadnej domácnosti. Logo značky STAUB sa skladá z obrázka bociana, ktorý je tradičným znakom Alsaska a nápisu STAUB odkazujúci na jedinečnosť značky pochádzajúcej z Francúzska.