Objem | 6 x 90 ml | Spolu 540 ml |
Materiál | 100% Platinový silikón |
Vhodné na teploty | -60ºC až +220ºC |
Vhodné do | Mikrovlnnej rúry, Umývačky riadu, Mrazničky |
Rozmer Formy | 30 x 17,5 x 3,35 cm |
Premer Donutu | 7,5 cm |
Výrobca | Lékué |
Jemné, nadýchané kolieska s lepkavou polevou ktoré už na pohľad vyzerajú veľmi chutne – donuty alebo u nás známe aj ako šišky. Pripravte si teraz doma chutný sladký dezert v zdravšej verzii a namiesto smaženia upečte domáce donuty. V tejto** kvalitnej forme** na pečenie Donutov od Lékué to ide ľahko a rýchlo . Forma je vyrobená z najkvalitnejšie silikónu – platinového silikónu . Vo forme si pohodlne upečiete 6 kusov donutov a vďaka silikónu je forma nelepivá, nepriľnavá, ľahko sa umýva a je flexibilná a praktická na uskladnenie. Silikón výborne a rovnomerne vodí teplo , čo zaručí perfektný a chutný výsledok.
Chutný dezert
Pripravte si chutné domáce donuty a vychutnajte si ich ako dezert alebo pripravte chutné občerstvenie pre vaše návštevy. Vďaka tomu, že sa každý kúsok pečie samostatne má každý donut dokonalý tvar a ľahko sa ďalej zdobí a servíruje. Okrem pečenia je forma vhodná na prípravu aj** nepečených dezertov** , môžete v nej pripraviť domáce želé, puding, krémové dezerty, zamrznutý jogurt ochutený ovocím, orieškami, čokoládou…
Zabavte sa pri príprave
Domácim donutom s farebnými polevami sa zaručene potešia aj deti ! Zapojte ich do prípravy , ktorá je jednoduchá a rýchla. Po upečení donutov môžete spolu s nimi donuty namáčať do polevy a ďalej zdobiť nasekanými orieškami, sušeným ovocím. Skvelá príležitosť ako sa s deťmi zabaviť a zároveň ich zapojiť do pečenia.
Vedeli ste, že?
</p> <p>
Tipy:
1. Skúste experimentovať a pohľadajte si zdravšie alternatívy tradičných receptov. Na internete a v moderných kuchárkach je kopa všelijakých receptov, aj úplne jednoduchých z pár základných surovín.
2. Vymeňte klasickú bielu pšeničnú múku za špaldovú, kokosovú, ovesnú či kukuričnú. Dezerty budú mať tak vyšší podiel vlákniny a vydržíte dlhšie sýty.
3. Skúste ubrať z cukru . Väčšina tradičných dezertov obsahuje viac cukru, ako by sa nám páčilo. Začnite pomaly a uberajte po pár gramoch. Alebo skúste cukor, prípadne časť, nahradiť medom, čakankovým sirupom, alebo zdravšou alternatívou ako je brezový či kokosový cukor.
Silikónová forma na donuty