Objem | 8 l |
Výrobca | Lamart |
Materiál | Nerezová oceľ |
Priemer | 24 cm |
Vlastnosti | Vhodné do umývačky |
Typ produktu | Hrniec |
Vlastnosti | Vhodné na indukciu |
Vlastnosti | S pokrievkou |
EAN | 8590669156078 |
POPIS Nerezový hrniec s pokrievkou na cestoviny LTSS2417 od výrobcu Lamart je vyrobený z nerezovej ocele 18/0 a je vybavený hrubým sendvičovým dnom. Súčasťou je pokrievka, sitko a naparovacia nástavba . Tento hrniec je ideálny pre prípravu cestovín alebo napríklad zeleniny v pare. Naparovacia vložka je vybavená integrovanými úchopmi a sitko má rovnaký úchop.
Pokrievka je vyrobená** z odolného skla** a je v nej otvor pre
odvod pary a pre dokonalú kontrolu nad varením . Hrniec na cestoviny
môžete používať na všetkých typoch varičov vrátane indukcie a môžete
ho umývať v umývačke riadu.
ŠPECIFIKÁCIE Priemer: 24 cm
Výška: 17,5 cm
Objem: 8 l
Materiál: nerezová oceľ 18/0
Farba: strieborná
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Hrniec je vyrobený z kvalitnej** nerezovej
ocele 18/0** , ktorá je hygienická, odolná proti korózii, nechytá pachy ani
chute a jednoducho sa udržiava a čistí.
Hrniec obsahuje pokrievku, sitko a naparovaciu vložku.
Pokrievka je vybavená otvorom pre odvod pary a pre max. kontrolu nad varením.
Naparovacia vložka je vybavená integrovanými úchytmi a cedník má tiež úchhop.
Silné sendvičové dno umožňuje použitie na všetkých typoch varičov vrátane indukcie.
Vhodný do umývačky riadu.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickú dosku a
indukciu
Vhodné do rúry: Áno, do 220 °C
Vhodné do umývačky: Áno
NÁVOD K POUŽITIU Pred prvým použitím
Pre zachovanie kvality riadu, je nutné dodržať nasledujúce odporúčania. Vyberte riad z krabice a odstráňte všetok obalový materiál (vrátane prípradnej fólie, samolepky, papiere atď.) z výrobku.
Pred prvým použitím umyte časti, ktoré prídu do styky s potravinami, v horúcej vode s prídavkom saponátu, dôkladne opláchnite čistou vodou a vytrite do sucha, prípadne nechajte vyschnúť. Ľahko obrúskom vytrite vnútornú plochu tukom alebo olejom.
Použitie
Riad môžete používať na akomkoľvek zdroji tepla – indukčné dosky,
sklokeramické dosky, el. platničky alebo plyn prípadné tiež záhradné
grily. Pri používaní na plyne odporúčame použiť liatinové rozptylovanie
platničky plameňa z dôvodu jednoduchšej údržby dna výrobku.
BEZPEČNOSTNÉ UPOZORNENIE Počas používania sa nedotýkajte
nádoby (okrem plastových držadieľ), pretože sú horúce! Použite pri
manipulácii ochranné rukavice! Obzvlášť dajte pozor nato, aby sa riadu
nedotýkali deti a nesvojprávne osoby!
Vplyvom vysokej teploty môže prísť k poškodeniu plastovej rukoväti, napr. pri umiestnení rukoväti do blízkosti horáku, žhaviacej špirály, steny rúry a podobne.
Pri použití ostrých kovových nástrojov (napr. nôž, vidlička) môže prísť k poškodeniu (poškriabanie, preranie) povrchu.
Pri použití drsných a agresívnych čistiacich prostriedkov môže prísť k poškodeniu povrchu (napr. žieravé prostriedky na čistenie rúr).
Pri neopatrnej manipulácii (napr. s vekom) môže prísť k poškodeniu povrchu (otlčením).
Vplyvom nastavenia príliš vysokej teploty zdroja tepla, môže prísť k poškodeniu povrchu (spálenie).
</p> CESTOVINY <p>Cestoviny pochádzajú
z Talianska a pripravujú sa špeciálne múky na cestoviny tzv. semolínové
múky (biela pšeničná múka z tvrdej pšenice), ktorá má vysoký obsah
lepku. Môžete zvoliť cestoviny vaječné a bezvaječné, celozrnné
(pšeničné, špaldové atď) a dokonca aj bezlepkové (kukuričné, ryžové,
pohánkové).
DRUHY CESTOVIN Existuje veľa druhov cestovín. Medzi tie
najznámejšie patria špagety, tagliatelle, pappardelle, penne, lasagne,
farfalle, fusilli, gnocchi, tortellini, ravioly, canelloni.
Špagety – dlhé, guľaté rezance široké 2 mm, ideálne na špagety carbonara (so šunkou, parmezánom, vajcom) alebo Aglio e Olie (s olivovým olejom, cesnakom a chilli).
Tagliatelle – dlhé ploché rezance široké 0,65 – 1 cm, ideálne s omáčkami (napr. hríbková, boloňská)
Pappardelle – dlhé ploché rezance široké asi 1 cm, stočené do klbka, ideálne s omáčkami
Penne – krátke široké guľaté duté cestoviny so skosenými krajmi, vhodné k omáčkam, do šalátov
Lasagne – široké tenké pláty obdĺžnikového tvaru, perfektné na prípravu rovnomerného pokrm (lasagne s boloňskou omáčkou)
Farfalle – cestoviny v tvare motýlikov (mašličiek), ideálne do šalátov
Fusilli – cestoviny v tvare vretenok, perfektné do šalátov
Gnocchi – noky zo zemiakového cesta, ideálne s hubovou omáčkou
Tortellini – taštičky v tvare prsienkov, plnené napr. syrom alebo mäsom
Ravioli – taštičky v tvare prstienkov, plnené napr. špenátom alebo ricottou
Canelloni – duté cestoviny o dĺžke 8 – 10 cm a
priemere 2 cm, plnia sa napr. rajčinovou omáčkou
RECEPT NA DOMÁCE CESTOVINY Ingrediencie
6 žĺtkov 4 vajcia 300 g semolínovej múky 300 g hladkej múky
4 lyžice olivového oleja, voda podľa potreby (max. 100 ml) 1 lyžica
soli
<h2> POSTUP <table> <tbody> <tr> <td></td>
<td> </td> <td></td> <td> </td>
<td></td> <td> </td> <td></td> </tr>
<tr> <td> 1 . Zo všetkých surovín
vypracujte tuhé cesto (prepracujte do úplného spojenia)
</td> <td> </td> <td> 2 . Cesto
zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte minimálne
30 minút odpočívať v chladničke.
</td> <td> </td> <td> 3 . Odležané
cesto vyvaľkajte strojčekom na cestoviny , alebo valčekom,
na 2 mm tenké a 40 cm dlhé pláty.
</td> <td> </td> <td> 4 . Na
ľubovoľnom nadstavci strojčeka otáčaním kľučky vykrajujte
požadované tvary .
</td> </tr> </tbody> </table> ČO
ĎALEJ? Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka
a pokračujte v nákupe.
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Lamart alebo na podobné produkty ďalších značiek.