Priemer | menej ako 24 cm |
Materiál | hliník |
Požadované vlastnosti | Indukčný ohrev;vhodné do rúry |
Farba | strieborná |
Typ | univerzálny;na smaženie |
Výška | 4 cm |
Vhodné pre | klasické sporáky + indukciu |
Vhodné do umývačky | áno |
Vhodné do rúry | do 220°C |
Výrobce | Lamart |
POPIS Keramická panvica LT1053 z rady Shiny od výrobcu Lamart je vyrobená z kvalitného hliníka a je vybavená keramickým nepriľnavým vnútorným povrchom , ktorý zabraňuje prichytávanie vareného jedla a umožňuje zdravé varenie s malým množstvom tuku a rýchly rozvod tepla . Vďaka tomu usporíte elektrickú energiu pri varení aj čas.
Keramický povrch je ekologický , neobsahuje PTFE ani PFOA. Pri prehriatí panvice sa z povrchu nevyparujú žiadne toxické výpary. Panvica je odolná proti mechanickému poškodeniu a voči vysokým teplotám až 220°C. Panvica je vhodná do rúry, na všetky typy varičov vrátane indukcie a do umývačky riadu. Rukoväť je vyrobená z nerezovej ocele.
ŠPECIFIKÁCIE Priemer: 20 cm
Výška: 4 cm
Materiál: hliník, keramický vnútorný povrch, nerezová oceľ (rukoväť)
Farba: strieborná, šedá
VÝHODY A NEVÝHODY <TABLE> <TBODY> <TR> <TD></TD> <TD>
Panvica je vyrobená z kvalitného hliníka.
Nepriľnavý keramický vnútorný povrch pre zdravé varenie bez tuku a rýchly rozvod tepla.
Keramický povrch je ekologický.
Panvica je odolná voči vysokým teplotám a mechanickému poškodeniu.
Úspora elektrickej energie vďaka výbornej tepelnej vodivosti.
Jednoduchá údržba a čistenie.
Vhodná na všetky typy varičov, do umývačky riadu a do rúry.
</TD> </TR> </TBODY> </TABLE> PRAKTICKÉ RADY Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickú dosku a indukciu
Vhodné do rúry: Áno, do 220 °C
Vhodné do umývačky: Áno
NÁVOD K POUŽITIU Pred prvým použitím
Pre zachovanie kvality riadu, je nutné dodržať nasledujúce odporúčania. Vyberte riad z krabice a odstráňte všetok obalový materiál (vrátane prípradnej fólie, samolepky, papiere atď.) z výrobku.
Pred prvým použitím umyte časti, ktoré prídu do styky s potravinami, v horúcej vode s prídavkom saponátu, dôkladne opláchnite čistou vodou a vytrite do sucha, prípadne nechajte vyschnúť. Ľahko obrúskom vytrite vnútornú plochu tukom alebo olejom.
Použitie
Riad môžete používať na akomkoľvek zdroji tepla – indukčné dosky, sklokeramické dosky, el. platničky alebo plyn prípadné tiež záhradné grily. Pri používaní na plyne odporúčame použiť liatinové rozptylovanie platničky plameňa z dôvodu jednoduchšej údržby dna výrobku.
BEZPEČNOSTNÉ UPOZORNENIE
Počas používania sa nedotýkajte nádoby (okrem plastových držadieľ), pretože sú horúce! Použite pri manipulácii ochranné rukavice! Obzvlášť dajte pozor nato, aby sa riadu nedotýkali deti a nesvojprávne osoby!
Vplyvom vysokej teploty môže prísť k poškodeniu plastovej rukoväti, napr. pri umiestnení rukoväti do blízkosti horáku, žhaviacej špirály, steny rúry a podobne.
Pri použití ostrých kovových nástrojov (napr. nôž, vidlička) môže prísť k poškodeniu (poškriabanie, preranie) povrchu.
Pri použití drsných a agresívnych čistiacich prostriedkov môže prísť k poškodeniu povrchu (napr. žieravé prostriedky na čistenie rúr).
Pri neopatrnej manipulácii (napr. s vekom) môže prísť k poškodeniu povrchu (otlčením).
Vplyvom nastavenia príliš vysokej teploty zdroja tepla, môže prísť k poškodeniu povrchu (spálenie).
</P> ZÁKLADNÝ RECEPT NA VAJEČNÚ OMELETU <P>Ingrediencie
4 vajcia, 20 g masla, soľ, čierne korenie, rukola k podávaniu
Postup
Zdroj receptu a obrázku k receptu: www.taste.com.au
</P> KYSNUTÉ LIEVANCE S ČUČORIEDKOVÝM DŽEMOM A KYSLOU SMOTANOU <P>400 ml mlieka, 300 g polohrubej múky, 3 ks vajcia, 1/2 – 3/4 kocky droždia, 50 g cukru krupice, štiku soli a 1 lyžičku nastrúhanej citrónové kôry, čučoriedkový džem, kyslá smotana, cukor múčka na posypanie
**Postup:
** 1. Do vlažného mlieka rozdrobte droždie. Pridajte múku, cukor, štipku soli, nastrúhanú citrónovou kôru a nakoniec vajce. Cesto poriadne premiešajte.
2. Takto pripravené cesto na lievance prikryte v miske utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť minimálne 45 minút. Cesto minimálne zdvojnásobí svôj objem, čo je velmi dôležité, aby boli lievance pekne nadýchané.
3. Rozpáľte lievanečník, ktorý môžete vytrieť rozpusteným maslom pomocou mašlovačky. Do vymastenej panvice na lievance dávajte malou naberačkou do každého otvoru trochu cesta a pečte z oboch strán dozlatova. Takto postupujte do vyčerpanie cesta.
4. Hotové lievance potrite čučoriedkovým džemom, posypte múčkovým cukrom a podávajte s kyslou smotanou.
Zdroj receptu: https://clanky.vareni.cz/…ou-smetanou/
ČO ĎALEJ?
Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho do košíka a pokračujte v nákupe.
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Lamart alebo na podobné produkty ďalších značiek.