Ekonomická príprava jedál
Keramický pekáč s vekom glazovaný využijete na prípravu pečenia rôznych druhov mäsa alebo rýb, zapečiete zeleninu, zemiaky, cestoviny, atď. Pripravované jedlo má vynikajúcu a špecifickú chuť, je veľmi šťavnaté. Môžete využiť oba jeho diely samostatne. Keramika výborne vedie teplo a preto varením, zapekaním a pečením v keramike dosiahnete ekonomickej prípravy jedál, pokrmy „dôjdu“ – zdroj vypínate s predstihom. Nádoby z keramiky majú dlhú životnosť a pri správnom zaobchádzaní Vám vydrží niekoľko rokov. Je ale nutné dodržiavať určité zásady manipulácie s riadom. Výrobok má veľmi vysoké pnutia, neznáša preto okamžité rýchle teplotné zmeny – tepelný šok. Medzi pekáčom a dnom rúry musí byť zabezpečené prúdenie vzduchu, takže vždy klaďte výrobok na mriežku. Je nutné dať studený pekáč do studenej rúry a až potom zapnúť. Pripravovaný pokrm podlievajte horúcou vodou alebo vývarom. Horúci pekáč po vybratí z rúry alebo tepelného zdroja nikdy neklaďte na kov, kameň, dlaždice – vždy iba na drevenú podložku.
Materiál: glazúrovaná keramika
Rozmery: objem 7 l, vnútorný spodný diel 33 × 21 × 6 cm, vnútorný horný diel 33 × 21 × 7 cm, vonkajší 41 × 25 × 16 cm