Priemer | 24 |
Materiál | keramika |
Objem | 2,5 l |
Požadované vlastnosti | Indukčný ohrev |
Farba | červená |
Vhodné pre | klasické sporáky + indukciu |
Vhodné do umývačky | áno |
Vhodné do rúry | áno |
Vhodné do mikrovlnnej rúry | áno |
Vhodné do chladničky | áno |
Výrobca | Emile Henry |
POPIS Keramický set fondue od výrobcu Emile Henry obsahuje keramický hrniec na fondue, 6 servírovacích vidličiek a 1 horák na denaturovaný lieh alebo tuhé palivá. Nádoba na fondue je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom. Odolá teplotám od – 20°C do 270°C a môžete ho dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby popraskala. Kotlík je vyrobený ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn v granátovej farbe. Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu.
</p> <p>Kotlík je vhodný na klasický sporák (elektrika, plyn, sklokeramika, indukcia – iba s adaptačným diskom ), do rúry, do chladničky, mrazničky, mikrovlnej rúry aj do umývačky na riad. Nádoba na fondue je vybavená silnou vrstvou glazúry, ktorá je odolná proti poškriabaniu. Súčasťou balenia je 6 vidličiek z nerezovej ocele , ktoré umožňujú napichovanie jednotlivých súst a ich namáčaniu v rozpustenom syre prípadne v rozpustenej čokoláde. Tento set je vhodný** až pre 6 osôb** .
Set na syrové fondue je ideálny na večierky a rodinné oslavy . Set môžete použiť ako na syr, do ktorého budete namáčať kúsky pečiva alebo napríklad mäsa alebo na čokoládu, v ktorej je skvelé čerstvé ovocie ako jahody, banány, hroznové víno atď. Syr alebo čokoládu môžete rozpustiť na sporáku alebo v rúre a potom pomocou horáku na stole udržiavať optimálnu teplotu a konzistenciu.
TIP: Pre prípravu čokoládového fondue odporúčame
použiť kvalitnú čokoládu do fontány.
ŠPECIFIKÁCIE Balenie obsahuje:
1 x nádoba na fondue
1 x horák
6 x vidlička
Priemer: 24 cm
Objem : 2,5 l
Materiál : keramika
Farba : granátová
Záruka: 10 rokov na výrobné vady
VÝHODY A NEVÝHODY
<table> <tbody> <tr> <td></td> <td> Nádoba
na fondue je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá** je odolná
proti poškriabaniu, nárazom a teplotným šokom.**
Kotlík** skvele vedie a udržiava teplo.**
Nádoba je vybavená vrstvou glazúry, ktorá je odolná proti poškriabaniu.
Kotlík je vhodný na klasické sporáky, do rúry, mikrovlnej rúry, chladničky, mrazničky aj do umývačky na riad.
Súčasťou balenia je fondue hrniec, 6 servírovacích vidliciek, horák.
Až pre 6 osôb .
</td> </tr> <tr> <td></td> <td> Používanie
na indukčnej doske je možné iba s adaptačným diskom.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
Vhodné na sporák : plynový, elektrický, sklokeramickú dosku,
indukciu. Na indukciu iba s adaptačným diskom! Vhodné do
umývačky : Áno
Vhodné do chladničky: Áno
Vhodné do mrazničky: Áno do – 20 °C
Vhodné do mikrovlnej rúry: Áno
Vhodné do rúry: Áno do 270 °C
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/QgOcOFCC-qo“ width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
</p> ČO JE FONDUE? <p>Slovo** fondue** pochádza z francúzštiny a znamená tavená . Toto slovo sa vyslovuje [fondü]. Pôvodne bolo syrové fondue – syr roztavený nad ohňom a vzniklo v Savojsku vo Francúzskej časti Švajčiarska, kde je teraz fondue národným pokrmom. Do rozpusteného syra sa namáča mäso alebo kúsky pečiva. Dnes existuje aj čokoládové fondue – do rozpustenej čokolády sa namáčajú kúsky čerstvé ovocie ako sú napríklad jahody, hrozno, banány a podobne.
Čokoláda sa rozpustí vo vodnom kúpeli, syr v hrnci na sporáku . Odporúčame používať na čokoládové fondue kvalitnú čokoládu určenú k príprave čokoládovej fontány. Môžete použiť horkú čokoládu s vysokým obsahom kakaa, jemnú mliečnu alebo lahodnú bielu čokoládu, záleží na vašich preferenciách. Syr rovnako používajte kvalitný s výraznejšou chuťou ako napríklad gruyère, ementál, raclette atď. Môžete použiť aj niekoľko druhov syrov, pridať korenie alebo napríklad cesnak.
Pod nádobou na fondue je sviečka alebo kahan , ktorý zahrieva rozpustenú čokoládu alebo syr, udržiava optimálnu teplotu a konzistenciu . Hostia si potom namáčajú ingrediencie podľa typu fondue pomocou servírovacích vidliečiek . Jedná sa o ideálne občerstvenie na rodinných oslavách, párty , formálnych aj neformálnych večierkoch . Fondue zblíži a zabaví. Navyše svojich hostí príjemne prekvapíte niečim novým a netradičným. Môžete skúsiť nové kombinácie a poznávať nové chute.
</p> RECEPT NA ČOKOLÁDOVÉ FONDUE <p>500 – 600 g kvalitnej čokolády do fontány (odporúčame vysokopercentnú, ale kto má rád môže použiť mliečnu či bielu čokoládu), 1 – 1,2 kg čerstvého ovocia (jahody, banány, hrozno atď.), 100 g para orechov – voliteľné
Postup:
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz
</p> RECEPT NA SYROVÉ FONDUE <p>500 g švajčiarskeho syra, napr. gruyère (hrubo nastrúhaného, nastrúhaného na tenké plátky alebo drobne nakrájaného), 500 g syra typu ementál (nastrúhaného), 3 lyžice hladkej múky, 1 lyžička strúhaného muškátového oriešku, 1/2 lyžičky mletého bieleho korenia, asi 300 ml suchého bieleho vína, 3 veľké strúčiky cesnaku, jemne nasekaného, 1 bageta alebo žitný chleba (nakrájaného na kocky), uhorky, nakládaná zelenina k prikusovaniu a biele víno z k zapíjaniu
**Postup:
** 1. V mise premiešajte oba syry, múku a korenie. V hrubostennom ťažkom hrnci uveďte na miernom plameni k varu väčšinu vína s cesnakom. Po hrstiach zašľahávajte syr a nechajte ho na miernom plameni za stáleho miešania rozspustiť. Po každej várke prešľahajte dohladka. Ak je treba, pridávajte po lyžiciach zvyšné víno. Presuňte do nádoby na fondue a udržiavajte teplé.
2. Nádobu na fondue postavte na stôl nad rozpálený horáčik a nechajte každého hosta, aby si napichoval na dlhú vidličku kúsky chleba a nemáčal ich v horúcom fondue.
Zdroj receptu: www.apetitonline.cz
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/_yLKTB99oP4“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
ČO ĎALEJ? Líbí se vám tento produkt? Skvělé! Přidejte
ho do košíku a pokračujte v nákupu.
Nevyhovuje vám? Zkuste se podívat na ostatní produkty značky Emile Henry nebo na podobné produkty dalších značek.