Remeselne vyrábaný hlinený džbán na mlieko. Pomocou tohto džbánu Vám mlieko ideálne vykysne a vznikne Vám kyslé mlieko – nápoj plný probiotík. Návod na použitie: Čerstvo nadojené mlieko prelejeme do čistej nádoby, prikryjeme a necháme stáť pri izbovej teplote zhruba 36 až 48 hodín. Následne je mlieko správne vykysnuté a môže sa podávať napríklad ku bryndzovým haluškám či pirohám. Dierka na pokrievke slúži na správny prísun vzduchu kvôli kysnutiu. Upozornenie: Mlieko bežne kupované v TetraPakoch na kysnutie nieje vhodné. Používajte prosím mlieko z automatu, priamo z družstva alebo od suseda. Bude určite lepšie, výživnejšie a navyše bude aj prirodzene kysnúť. Povrchová úprava: Glazúra. Vhodné aj do umývačky riadu. Objem: 2,5l Rozmery: 23,5 × 21 cm ( výška x šírka aj s uškami ) Suvenír zo Slovenska…