Výrobca | Emile Henry |
Materiál | keramika |
Dĺžka | 16,5 cm |
Farba | biela |
Šírka | 11,5 cm |
Výška | 7,5 cm |
Vhodné do umývačky | áno |
Vhodné do rúry | áno, do 270°C |
Vhodné do mrazáku | áno |
Vhodné do mikrovlnnej rúry | áno |
Vhodné do chladničky | áno |
POPIS Keramická dóza na maslo od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom . Odolá teplotám do –20°C do 270°C a môžete ju dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby praskla. Dóza na maslo je vyrobená ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn vo farbe slonovinovej kosti. Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu. Je vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnej rúry, aj do umývačky riadu.
</p> <p>Keramická dóza na maslo Emile Henry bude nie len
ozdobou vášho prestretého stola , ale predovšetkým
ochráni maslo pred vzduchom a svetlom . Dóza na maslo má
rozmer 16,5 × 11,5 × 7,5 cm . Tradičná burgunská
keramika dokáže udržať konštantnú teplotu . Vďaka tomu
bude malo vždy pripravené k servírovaniu, vareniu alebo pečeniu.
ŠPECIFIKÁCIE Dĺžka: 16,5 cm
Šírka: 11,5 cm
Výška: 7,5 cm
Materiál: keramika
Farba: slonová kosť
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Dóza na maslo je vyrobená zo špeciálnej
burgunskej keramiky,** ktorá je odolná proti poškriabaniu, nárazom a
teplotným šokom.**
Ručne vyrobené.
Krásny francúzsky dizajn.
Nádoba na maslo je vhodná do rúry, do mikrovlnej rúry, do umývačky, do chladničky a do mrazničky.
Ochráni maslo pred vzduchom a svetlom .
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do umývačky: Áno
Vhodné do chladničky: Áno
Vhodné do mrazničky: Áno do – 20 °C
Vhodné do mikrovlnej rúry: Áno
Vhodné do rúry: Áno do 270 °C
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/QgOcOFCC-qo“ width=„336“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe> <iframe src=„https://www.youtube.com/embed/Gqu1h7-YW2g“ width=„336“ height=„189“ frameborder=„0“ allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
</p> MASLO A JEHO VPLYV NA ZDRAVIE <p>Maslo je mliečny výrobok – vzniká stĺkaním mlieka (smotany). Obsahuje minimálne 80% mliečneho tuku , zvyšok masla tvorí voda a mliečna sušina. Maslo obsahuje laktózu . Maslo obsahuje nasýtené mastné kyseliny, ktoré zvyšujú cholesterol a tak by sme ho mali konzumovať iba v malom množstve. V malých dávkach má ale maslo priaznivý vplyv na nervový systém a nemalo by chýbať v detskej výžive. Obsahuje totiž zdraviu prospešné látky ako vitamíny a minerálne látky – vitamín A, D, E a draslík .
Maslo je ideálne na varenie, pečenie a môžete ho namazať na chlieb
(jednoduchšie sa však rozotiera margarín). Maslo sa rýchlo
prepaľuje , už pri teplote 150 – 180 °C. Na smaženie
odporúčame používať prepustené maslo , ktoré sa prepaľuje až
pri teplote 200 – 250°C. Prepustené maslo (maslo ghee) sa vyrába pomalým
rozohrievaním v nádobe vo vriacom vodnom kúpeli. Z masla sa pri tomto
procese odstraňuje voda a ďalšie prímesi. Výsledkom je číry tuk
žltej farby , ktorý má vyšší bod prepaľovania a omnoho dlhšiu
trvanlivosť (aj to mimo chladničky). Prepustené maslo (ghee) sa používa
v indickej kuchyni, ale môžete ho využiť obecne na smaženie, varenie,
pečenie aj k priamej konzumácii. Má ľahko orieškovú chuť.
ROZDIEL MEDZI MASLOM A MARGARÍNOM Maslo aj margarín sa
v dnešnej dobe vyrába rovnakou cestou – mechanicky. Rozdiel je však
v tom, z čoho sa vyrábajú. Maslo sa tlčie z mlieka resp. zo
smotany a je teda živočísneho pôvodu , ale
margarín označený ako** roztierateľné maslo** sa vyrába zo zmesi
prírodných rastlinných olejov napr. z repkového, kokosového,
palmojadrového atď. Ako maslo, tak margarín sú vysoko kalorické a obsahujú
cca 80% tuku, mali by sme ho teda jesť s mierou. Margarín je rastlinného
pôvodu a obsahuje menej nasýtených mastných kyselín ,
ktoré zvyšujú cholesterol a obsahuje viac nenasýtených
kyselín , ktoré neopak znižujú cholesterol a majú priaznivý vplyv
na zdravie. Margarín je teda zdravší ako maslo . Dajte však
pozor na zloženie margarínu a nato, aby neobsahovali stužené tuky.
Odporúčame kupovať margaríny v kocke nie vo vaničke a vyvarovať sa
lacným margarínom. Margarín je vhodnejší na natieranie
chleba – lepšie sa rozotiera, nie je ale vhodný na varenie.
AKO PRIPRAVIŤ DOMÁCE MASLO? Pre prípravu masla budete
potrebovať kvalitnú smotanu na šľahanie s obsajom tuku minimálne
30% . Smotanu šľahajte napríklad s pomocou ručného šľahača
alebo tyčového mixéru. Najskôr získate šľahačku, tú si pripravujete
často. Pri príprave masla však budete šľahať ďalej . Zo
šľahačky sa začne oddeľovať maslo (vznikajú hrudky
masla) a podmáslie (tekuté). Podmáslie môžete využiť
k priamej konzumácii alebo napríklad pri zarábaní chleba. Kým sa vám bude
zdať maslo dostatočne hutné, zlejte podmáslie a z masla vytvorte hrudku,
ktorú pod prúdom studenej vody a mieste, aby sa z masla vylúčili
zvyšky srvátky . Z masla by na konci mala vychádzať iba
číra voda.
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/_C91baGT2×U“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
ČO ĎALEJ? Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho
do košíka a pokračujte v nákupe.
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Emile Henry alebo na podobné produkty ďalších značiek.