Druh | na quiche;kruhové |
Priemer | 28 cm |
Materiál | keramika |
Objem | 1,8 l |
Farba | červená |
Výška | 5 cm |
Vhodné do umývačky | áno |
Vhodné do rúry | áno, do 270°C |
Vhodné do mikrovlnnej rúry | áno |
Vhodné do mrazáku | áno |
Vhodné do chladničky | áno |
Výrobca | Emile Henry |
POPIS Keramická forma na koláč od výrobcu Emile Henry je vyrobená zo špeciálnej burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti nárazom, poškriabaniu a teplotným šokom . Odolá teplotám od – 20°C do 270°C a môžete ju dať z mrazničky priamo do rúry, bez toho aby popraskala. Forma na koláč je vyrobená ručne podľa generáciami overených postupov a má krásny francúzsky dizajn. Forma je hladká a po stranách je vybavená vlnkovaním. Farby sú prírodné a jedná sa o precíznu ručnú prácu.
</p> <p>Nízka forma na koláč Emile Henry je
skvelým pomocníkom pri pečení francúzskeho koláča Quiche, krehkých
koláčov, ovocných, zeleninových aj mäsových koláčov. Vhodné aj na
bublaninu, perníky, torty, na zapečenú zeleninu, gratinované zemiaky atď.
Vďaka krásnemu dizajnu sa forma hodí aj na servírovanie a bude krásnou
ozdobou vášho prestreného stola . Priemer formy je 28 cm,
výška je 5 cm a objem 1,8 l. Forma nemá odnímáteľné
dno . Výhodou keramickej formy je rovnomerné vedenie
tepla a keramická forma udrží koláč dlho teplý
.
<h4>ŠPECIFIKÁCIE Priemer: 28 cm
Výška: 5 cm
Objem: 1,8 l
Materiál: keramika
Farba: granátová
VÝHODY A NEVÝHODY <table> <tbody> <tr>
<td></td> <td> Forma na koláč je vyrobená zo špeciálnej
burgunskej keramiky, ktorá je odolná proti poškriabaniu, nárazom a
teplotným šokom .
Ručne vyrobené.
Krásny francúzsky dizajn.
Ideálne na pečenie sladkých i slaných koláčov (quiche), na bublaninu, gratinované zemiaky, zapekanú zeleninu atd.
Vhodná do chladničky, mrazničky, mikrovlnky, rúry aj do umývačky
riadu.
</td> </tr> </tbody> </table> PRAKTICKÉ RADY
Vhodné do umývačky: Áno
Vhodné do chladničky: Áno
Vhodné do mrazničky: Áno do – 20 °C
Vhodné do mikrovlnej rúry: Áno
Vhodné do rúry: Áno do 270 °C
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/QgOcOFCC-qo“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
ČO JE QUICHE? Quiche je francúzsky slaný
koláč , jeho základom je krehké cesto a smotanová náplň. Slovo
Quiche pôvodne vzniklo skomolením nemeckého slova Kuchen, čo znamená
v preklade koláč. Teraz je quiche neoddeliteľnou súčasťou francúszkej
kuchyne. Náplň slaného koláča tvoria vajcia, tučná
smotana a iné prísady ako je napríklad slanina, cibuľa, syr atď.
Existuje veľa receptov na francúzsky quiche.
Krehké cesto je tvorené iba dvomi inregienciami a to múkou a maslom v pomere zhruba 2:1 . V niektorých receptoch nájdete tiež vajcia. Cesto je najlepšie nechať aspoň hodinu vychladnúť v chladničke, ale môžete ho tam nechať aj cez noc. Vďaka tomu sa suroviny krásne spoja a pri vaľkaní nebudete cesto tak mazľavé. Vyvaľkať by ste mali na hrúbku zhruba 3 – 4 mm . Odporúčame vaľkať cesto medzi dvomi lisami pečiaceho papiera. Quiche sa pečie v tradičných formách na quiche, ktoré majú kruhový tvar a vyšší okra, ktorý je tzv. vlnkovaný. Koláč často obsahuje dosť tuku a tak nemusíte formu vymazávať ďalším tukom.
Cesto po vaľkaní preneste do formy a vyložte vrátane vyššieho vrúbkovaného okraja. Cesto sa pečie najskôr bez náplne, zaťaženými fazuľami, ktoré odporúčame prepichať vidličkou, aby sa nenafukovalo. Až potom sa naplní a pečie dozlatova. Výsledkom je chrumkavé cesto dokookola a vláčna náplň, ktorú si môžete upraviť podľa vlastnej chuti či fantázie. Quiche je dobrý teplý aj studený . Ideálny na obed, večeru alebo napríklad na svačinu. Vyskúšajte napríklad pórkový, cibuľový, špargľový alebo napríklad slanivový quiche.
</p> QUICHE SO SLANINOU, ŠPENÁTOM A CHEDAROM <p>Cesto :**180 g hladkej múky, 80 g masla (trochu zmäknutého), cca 2 lyžice studenej vody, zarovnaná lyžička soli
Náplň** :**20 dkg anglickej slaniny na plátky, 150 g syru cheddar, 60 g baby špenátu, 1 väčšia cibuľa, 4 vajcia, 300 ml smotany na šľahanie 31%, soľ a čierne korenie
Ďalej sa vám bude hodiť** : kruhová forma na koláč s priemerom 24 cm, potravinárska fólia a alobal, lúštenina na zaťaženie cesta (ryža, šošovica, fazuľa…), vajcia na potretie cesta
Postup:
Quiche nechajte úplne vychladnúť a potom ho nakrájajte. Hneď z rúry by vám nedržal pohromade a náplň by sa roztiekla.
Zdroj receptu a obrázku k receptu: http://www.mycookingdiary.cz/…zsky-quiche/
<iframe src=„https://www.youtube.com/embed/jQElk-MS4dI“
width=„560“ height=„315“ frameborder=„0“
allowfullscreen=„allowfullscreen“></iframe>
ČO ĎALEJ? Páči sa vám tento produkt? Skvelé! Pridajte ho
do košíka a pokračujte v nákupe.
Nevyhovuje vám? Skúste sa pozrieť na ostatné produkty značky Emile Henry alebo na podobné produkty ďalších značiek.